Végleg visszavonul Lance Armstrong

Végleg visszavonul a profi kerékpározástól Lance Armstrong. A 39 éves sportoló ezt szerdán jelentette be, hozzátéve, hogy döntése hátterében az áll, hogy többet szeretne a családjával lenni, és több időt szánni a rákellenes harcra és az alapítványára.

“A figyelmem középpontjában öt gyermekem felnevelése és a Livestrong (alapítvány) küldetésének támogatása”, valamint a daganatos megbetegedések elleni harc segítése áll – közölte a hétszeres Tour de France-győztes Armstrong.

A sportoló a 2005-ös Tour-győzelme után már visszavonult egyszer, ám 2009-ben visszatért a versenyzéshez. Tavaly azonban azt közölte, hogy 2011-ben már nem vesz részt a francia országúti versenyen, ahol 2009-ben a mezőny utolsó harmadában végzett. A visszatérése óta egyébként nem sikerült kiugró teljesítményt nyújtania a sportolónak: legutóbbi versenyén, a januári ausztrál körversenyen is a csalódást keltő 67. helyen ért a célba.

Az amerikai kerékpáros bejelentése csak néhány órával azelőtt látott napvilágot, hogy lezárult volna a jelentkezési határidő a május 15-én induló Tour of Californiára, az Egyesült Államok legrangosabb országúti kerékpáros versenyére.
– Független Hírügynökség –