Végleg megérkezett a tavasz

Végleg megérkezett a tavasz
Debrecen – Egész héten marad a napos, frontmentes idő, a hőmérsékletek az évszaknak megfelelő értékek felett alakulnak. Kezdetben még várhatók pár fokos hajnali fagyok, de a hét közepétől ezek is megszűnnek.

Napközben hétfőn is nagyrészt derűs, időnként felhők közötti napos idő lesz. Említést érdemlő eső nem esik. Élénk, déltájban kissé erősebb, keleti szél fúj. A jellemző hőmérséklet: kora délután 14, kedden reggel 3 fok körül alakul.

Kedden még szebb idő várható, kora délutánra 13, 17 fok várható, időnként megélénkül a keleti szél. Front továbbra sem várható.

Szerdán szamíthatunk a legjobb időre, sok napsütéssel, kevés felhővel. 15 fok körül alakul a felmelegedés.

Csütörtöktől a hosszú napsütést átmeneti felhősödés zavarhatja, ám csapadék nem várható. 11, 16 fokos hőmérsékletek várhatók.

Közlekedésmeteorológia

Az időjárás hétfőn számottevő mértékben nem zavarja, nem veszélyezteti a közlekedést. De az erős szél, és a napsütéssel járó felszabadultság érzése okoz némi balesetveszélyt.

Biometeorológia

Orvosmeteorológiai szempontból eseménytelen nap várható hétfőn. Az óraállítás kapcsán fáradtság, a teljesítőképesség csökkenése jelentkezhet, ugyanis a szervezetet a megszokotthoz képest más napi ritmus megviselheti. Ellensúlyozza ezt az időjárás naposabbra fordulása, melynek hatására hangulatunk javul, a depressziós tünetek mérséklődnek.

Linkajánló

  • időjárás.haon.hu
  • Országos Meteorológiai Szolgálat
  • Időjárás.hu