Végig vezetve nyert a DKSK-Miskolc

Akt.:
Végig vezetve nyert a DKSK-Miskolc
Végig vezetve nyert a DKSK-Miskolc
Miskolc – Bár nem sziporkáztak, de idei második bajnokijukat is megnyerték a diósgyőri kosarasok.

A női kosárlabda NB I/A csoport 2. fordulójában, szombaton este a DKSK-Miskolc együttese az Atomerőmű KSC Szekszárd gárdáját fogadta. A találkozó 5 perc késéssel kezdődött, mert a játékvezetők akkor szúrták ki, hogy nincs minden rendben a palánkkal, amikor a csapatok már felálltak a feldobáshoz. Az egyik plexi palánk oldalborító műanyagja fityegett, jelezve, hogy elengedte a ragasztó. Ezt először egy székről próbálták visszapászítani, sikertelenül. Aztán a sajtó asztalát kölcsönvéve, ahonnan a leukoplasztos ragasztás közben lezúgott az asztalszemélyzetből érkezett segítő. Az extra show után csak elkezdődött a mérkőzés, amelynek első percében a hazaiak centere rögtön felülmúlta szerdai, ceglédi ponttermését, hiszen az akkori egyke büntetője után, most egyből egy akciókosárral kezdett. Mindez nem nyugtatta meg különösebben a fehér mezeseket, akik idegesen, kapkodva játszottak. Mindkét oldalon sok volt a fault, és a hazaiak nem igazán érezték, hogy hol, mivel lehetne faképnél hagyni ellenfelüket, pedig forgatta őket rendesen Peresztegi edző, de azért az első játékrészben végig vezettek pár ponttal.

A második tíz percben sem sok minden változott, a Tolna megyeiek talán valamivel gyorsabb játékot játszottak, és amikor ők támadták, általában sikerült rövid időn belül góllal befejezniük akcióikat. A 14. percben 28-25-nél kikérte első idejét Peresztegi edző, aztán a következő minutában mégsem az ebből kiaknázott játékban ,,gyönyörködhetett” a publikum, hanem abban, hogy a hazai ultra szektorból egy drukker átvetette magát a palánkot, akire rávette magát a biztonsági szolgálat munkatársa, majd a földön fekvő renitenst kihúzta a teremből. Ebben a játékrészben (is) sok tiszta dobóhelyzetet hibázott el a hazai csapat, de ennek ellenére az előnye nem olvadt el. 20 másodperc volt hátra a negyedből, amikor másodszor is időt kért a DKSK trénere, 41-35-nél, de csapatának nem sikerült a megbeszélteket végrehajtani, Fürtös dobta el idő előtt a labdát. Tombolt Peresztegi edző, a zakóját tépte le magáról és hajította le több méterről a kispadra.

Fordulás után

Jól kezdte a harmadik játékrészt a DKSK, hamar 10 pontra nőtt az előnyük (45-35), és nagyjából e körüli különbséggel zajlott a játék perceken át. Mígnem a 25. minutában technikait nem kapott Peresztegi edző 52-42-nél. Egy játékvezetői ítéletet tett szóvá az edző teátrális jelenettel, térdre vetve magát. Mivel egy DKSK-val szembeni fault befújása volt a replika tárgya, zsinórban négy büntetőt dobhatott és értékesített is vendég gárda, majd a nálunk maradt labdából akciókosarat is szereztek (52-48). Nem sokkal később négypontos különbségnél Raven vágott be egy megnyugtató triplát (57-48), majd a sok faulttal játszó vendégek elkezdtek kipontozódni, előbb Pap, majd a szekszárdiak egyik legjobbja, Scekic is végleg kiült a kispadra.

Nyolc pontos fórral kezdte a záró negyedet a Diósgyőr (62-54), majd a 33. percben Raven túldobta az addigi negyedszázados ponttermését, ekkor már 27 egységnél járt, és először vezetett 10 pontnál többel a piros-fehér gárda (68-56). Innentől kezdve egyáltalán nem forgott veszélyben a DKSK győzelme, de azért bosszantó volt látni, hogy a hazai dobásoknál a gyűrű ,,nem a Diósgyőrrel volt”, sokszor pattant kifelé a labda olyan dobásoknál, ami vendégeknél befelé billent. Mindettől függetlenül a piros-fehérek végig vezetve, magabiztosan nyerték meg idei első hazai meccsüket.


JEGYZŐKÖNYV

DKSK-Miskolc – Atomerőmű KSC Szekszárd

80-69 (23-19, 18-16, 21-19, 18-15)

Miskolc, 900 néző. V.: Gál J., Rácz Zs., Sallai.

DKSK-Miskolc: Bukovszki (5), Fürtös (11), RAVEN (28/6), SZABÓ P. (11/3), Sanford (13). Csere: Reiner (4), Ocsenás (-), Bozóki (8), Dubei (-). Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Scekic (6), THEODORÁN (9), BÁLINT (18/3), Pap (8), Svitlica (12). Csere: Tamis (9/3), Szepsi (-), Chek (3), Studer (4), Simon (-), Árvay (-). Vezetőedző: Magyar Gergely.

Kipontozódott: Pap a 28., Scekic a 30., Svitlica a 32. percben.

Peresztegi Nagy Ákos: – Tipikus első hazai mérkőzést játszottunk, idegesen, feszülten kosaraztunk végig. Támadásban és védekezésben is több hibát vétettünk annál, mint ami még elfogadható lenne. De átestünk a hazai tűzkeresztségen, reméljük lesz ettől jobb is.

Magyar Gergely: – Sejtettük, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk Miskolcon. Úgy gondolom, hogy a győztes csapat edzőjével egy véleményen vagyunk egy bizonyos dologban. Büszke vagyok a csapatomra, hogy nem adták fel, hogy végig küzdöttek.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek