Végig porolt a mezőny előtt

Végig porolt a mezőny előtt
Végig porolt a mezőny előtt
Miskolc – Egyik futamban sem talált legyőzőre Kazár Miklós a salakmotoros mintára megrendezett quadbajnokság idei második versenynapján.

A Maximmun Racing Team motorosa nagyszerű teljesítményt nyújtott, a kockás zászlót valamennyi alkalommal neki lengették elsőként. A nyitó kör megnyerése után tovább növelte az előnyét a sorozatban, amelynek idén még két állomása lesz Miskolcon.

– Remek hangulatban, kiváló csatákat vívtunk egymással – tekintett vissza az eseményre Kazár Miklós. – Elsősorban Régi Pistával, Varga Norbival és Jarjabka Józsival csatáztam, de Jarjabkának végül gondok voltak a motorjával, így ebből a szempontból kicsit könnyebb dolgom volt. Örülök, hogy egyre többen csatlakoznak hozzánk, most is tizenhárom motoros indult a versenyen. Ez pedig a jövő szempontjából mindenképpen előremutató. Két verseny van még hátra, mindkettőnek Miskolc lesz a helyszíne. A társaság nagyon rendes volt, mert az időpontoknál figyelembe veszik a szezonzáró Mecsek Rally hétvégéjét, hiszen itt is és ott is szeretnék bajnok lenni.

A pécsi megmérettetésig azonban Kazár Mikinek quados feladatai is lesznek. Méghozzá az előttünk álló hétvégén, amikor néhány társával együtt Lengyelországba hivatalos, ahol az egy rangos egyéni versenyen pattannak motorra.

– Természetesen szeretnénk bizonyítani, mert a lengyel barátainkkal mindig szoros és élvezetes csatákat vívunk – folytatta a miskolci motoros. – Most nem csapat, hanem egyéni viadal lesz, ami szintén remek erőfelmérőnek ígérkezik. Bízom benne, hogy a két ország quadosainak a hazai randevúja is összejön a közeljövőben, mert akkor a szurkolók is láthatják majd, hogy mennyire izgalmas és élvezetes ez a versenyzési forma.

A quadbajnokság második hazai versenynapján egyébként megemlékeztek a két évvel ezelőtt, tragikus körülmények között elhunyt Ludas Zoltánról, aki egy rendkívül tehetséges, fiatal motoros volt. A hazai quados társadalom az emlékét örökre megőrzi.


Végeredmény

Quadbajnokság, 2. forduló, Prestige Kategória

  1. Kazár Miklós,
  2. Régi István,
  3. Varga Norbert,
  4. Kunkli Tivadar.