Végig kézben tartotta az irányítást a Vegyész RC

Végig kézben tartotta az irányítást a Vegyész RC
Kazincbarcika – Hazai pályán játszott szombaton az NB I-es kazincbarcikai férfi röplabdacsapat.

Az alapszakasz utolsó előtti, 21. fordulójában fővárosi ellenfelet fogadott a Vegyész RC együttese, a MAFC személyében. Az első szettben villámrajtot vett a hazai alakulat és Szabó D. remek megmozdulásainak köszönhetően folyamatosan növelte az előnyét (11-5). Ekkor időt kért a vendégek trénere, ám az egyetemisták nem tudták rendezni soraikat. A hajrában már zsebében érezte a szettgyőzelmet a kék-sárga társaság, ám a MAFC belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba, kezdett felzárkózni, az egész csapat jobb periódusba került, elsősorban egy cserének köszönhetően (22-17). Játszmalabdákat hárított a Novák-legénység, viszont abban nem tudták meggátolni a házigazdákat, hogy előnyt szerezzenek.

Nem hosszú életű

A második menet elején folytatta jó játékát a kazincbarcikai alakulat, viszont a budapestiek fordítani tudtak (4-5). A későbbiekben már Árváék akarata érvényesült a parketten és Banai, valamint Toronyai jó játékának köszönhetően már hazai előnyt mutatott az eredményjelző (13-8). A vendéggárda összekapta magát a folytatásban, és Kunert vezényletével feljött (17-14). Mindez azonban nem bizonyult hosszú életűnek, ugyanis a borsodiak válogatott kerettag játékosai jól koncentráltak, amivel bizonytalanná tették a vendégek alapjátékát. A játszmát végül simán gyűjtötte be a jól játszó barcikai csapat.

Megerőltetés nélkül

A harmadik szakaszban kezdetben egymás mellett haladtak a küzdő felek (5-5), a VRCK azonban fokozatosan lendületbe jött és ellépett riválisától (11-8). Novák László időkérései sem segítettek, hiszen Banaiék ellenállhatatlanul röplabdáztak, szinte minden megoldásuk sikeresnek bizonyult. A hajrában a MAFC lélekben már feladta a küzdelmet, mindössze azt volt a kérdés, hogy az újabb siker milyen arányú lesz. Végül magabiztosan hozta a kötelezőt a Toma-legénység, és nagyobb megerőltetés nélkül tartotta itthon a győzelemért járó három pontot.

ÉM-BZ


Jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME
3:0 (21, 18, 14)

Kazincbarcika, 150 néző. V.: Adler, Éva.


Vegyész RC Kazincbarcika: Toronyai, Szabó D., Banai, Juhász, Kovács, Árva. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó). Vezetőedző: Toma Sándor.

MAFC-BME: Vocskó, Kunert, Farkas, Szabó B., Sow, Csépke. Csere: Tamasi (liberó), Eke, Soós. Vezetőedző: Novák László.


Toma Sándor: – Taktikailag megvalósítottuk azt, amit elterveztünk. Végig nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, fegyelmezett játékkal nyertünk, gratulálok a csapatnak.

Novák László: – Magabiztos, kiegyensúlyozott játékkal nyert a Barcika. Ma nem tudtuk hozni az extra teljesítményeket, így reális esélyünk nem volt a győzelemre. Saját nyitásainkból kevés pontot szereztünk.