Üveggyapotot tárolnak a Lovin – Magyar Hírlap

Több teherautónyi üveggyapotot raktak le múlt héten a budapesti Kincsem Park területén lévő üres munkásszálóban. A hő- és hangszigeteléshez használt anyaggal a mennyezetig feltöltötték az épület termeit – írja a lap.

A Nemzeti Lóverseny Kft. műszaki igazgatója azt mondta, hogy az ő tudomásával pakolták le a hulladékot, amely egy átépítés alatt álló belvárosi bankból származik. Farkas Ferenc szerint az üveggyapotot a Kincsem Park beázott istállóinak szigeteléséhez használják majd fel.

A műszaki igazgató azt ígérte, hogy a lovak nem fogják belélegezni az üveggyapotot, mivel azt benejlonozva illesztik majd a padlás alá. A levegőbe sem juthat belőle, mert a munkásszálló ablakainak többsége még ép.

A szigetelőanyagot ugyanakkor silány technológiával bontották el, így egy részével nem tudnak mit kezdeni, azt majd különválogatják és elszállítják – tette hozzá. Farkas Ferenc arra nem tudott választ adni, melyik banktól és mennyiért vették a szigetelőanyagot, elmondása szerint ezeket az információkat csak a telep vezetője ismeri, aki most külföldön van.