Véget ért a tereléses ellenőrzés az M7-en – kevés volt a bliccelő

4400 autóst tereltek ki az M7-es autópálya 215-ös kilóméterénél a sormási pihenőhelyhez csütörtökön. Lopott kocsit nem találtak, és az autósoknak csak kevesebb, mint öt százaléka nem fizetett a sztrádahasználatért – mondta el a Független Hírügynökségnek Miszlai Ákos százados, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság autópálya alosztályának vezetője.

Az akcióban minden külföldi rendszámú autót és az összes kamiont, illetve buszt megállították a sormási pihenőnél, de a magyar rendszámú személykocsik egy részét is kiterelték. Az adatok alapján 681 autósból csak 30 nem fizetett az autópálya használatért, de közülük 26-an a helyszínen pótolták mulasztásukat. A bírság összege 15300 forint. Azokat az autósokat, akiket nem állítottak meg elektronikus úton ellenőrizték, ezeket az adatokat még nem dolgozták fel.

A rendőrség 87 gyorshajtót mért be az ellenőrzés során. Más szabálytalanságok miatt 25 autóst büntettek meg összesen 228 ezer forint értékben.

A teherjárművek vizsgálatakor 58 vezetőből négynél találtak szabálytalanságot a vezetési és pihenőidő betartásával kapcsolatban. Őket összesen 900 ezer forintra büntették meg.

A Vám és Pénzügyőrség egy esetben tett feljelentést a jövedéki törvény megszegése miatt, egy román autós túl sok cigarettát szállított. Az Állategészségügyi és Növényvédelmi Hatóság, valamint a Katasztrófavédelem szakemberei nem találtak hiányosságokat.