Vége a rettegésnek-agyonlőtték a sorozatgyilkost a rendőrök Dél-Karolinában

Agyonlőttek a rendőrök az Egyesült Államokban egy sorozatgyilkost, aki a hatóságok szerint korábban öt embert ölt meg Dél-Karolinában. Ezt kedden közölte a BBC.

A 41 éves Patrick Tracy Burris-t egy rablási kísérlet közben lőtték le a rendőrök, 50 kilométerre a Dél-Karolinai Gaffney városától. A helyi média szerint a szakértői vizsgálat már meg is erősítette, hogy a fegyverében talált golyók ugyanolyanok, mint amelyek az öt emberrel végeztek.

A rendőrség szerint 25 oldalas bűnlajstroma van a férfinak, akit áprilisban helyeztek feltételesen szabadlábra nyolc börtönév után. “Az igazságszolgáltatásnak magyarázatot kell majd adnia arra, hogy egy ilyen alak miért lehetett kint, az utcán” – mondta Reggie Lloyd , az állami rendőrség vezetője.

A rendőrség egyelőre nem tudja, mi volt az indítéka a férfinak. A gyilkosságok június 27-én kezdődtek, a férfi hat napon belül öt embert lőtt agyon a Dél-Karolinai Cherokee megyében. Először lelőtt egy 63 éves farmert, azután egy 83 éves nő és 50 éves lánya holttestét találták meg. Legutolsó áldozata, egy 15 éves lány volt, akit az apjával együtt lőtt le a család bútorüzletében. Csaknem száz nyomozó dolgozott éjjel-nappal a bűnügy felderítésén

A sorozatgyilkos által terrorizált őszibarack-termesztő megyében sokan elhalasztották függetlenség napi vakációjukat, és felfegyverkezve bezárkóztak otthonukba. A seriff óva intette a házaló ügynököket és az országúton lerobbanó autósokat, hogy bárhova bekopogtassanak, nehogy a pánikba esett emberek lelőjék őket.