Védje lakását!

Kétmillió forintos kárt okozott az ismeretlen elkövető, aki október 27-én tört be egy nyíregyházi lakásba, és pénz, valamint ékszereket vett magához.

Csak a műanyag-hálót kellett kivágni a nyitva hagyott ablakon a betörőnek, aki egy nagycserkeszi házba mászott be október 21-e és 27-e között. A tolvajok összesen 620.000 forint értékben tulajdonítottak el ékszereket és pénzt.

Az ismeretlen tettesek után a városi rendőrkapitányság indított nyomozást.

Az elkövetők a legritkább esetben próbálkoznak olyan lakásokkal, ahol korszerű riasztóberendezés üzemel. Egy házőrző kutya is elriaszthatja a bűnözőket, és a figyelmes szomszédok is sokat tehetnek a megelőzésért, vagy a felderítés segítéséért.

A rendőrség szakemberei azt tanácsolják, hogy nagyobb összegű pénz lehetőleg ne tartsanak otthon, ékszereiket zárják biztonságos helyre, például rögzített páncélkazettába!

Bankkártyájuk közelében még otthon se legyen felírva a PIN kód! Valamennyi külső nyílászáró legyen biztonságosan bezárva!

Számos olyan lopásról is érkezik bejelentés, amikor a tulajdonos és családja otthon tartózkodik, a bejárati ajtót nem zárják kulcsra, és eközben surran be az észrevétlen tolvaj.

Nem egy esetet regisztrált már a rendőrség, amikor volt riasztó a lakásban, a betörő mégis akadálytalanul bejuthatott, mert a tulajdonos nem kapcsolta be a berendezést.

Ha lakókörnyezetükben bűncselekményre utaló körülményt észlelnek, azonnal hívják a 107-et, ilyenkor minden másodperc számíthat!