Aluinvent-DVTK

2019.11.08. 09:00

Szép európai siker, hazai földön

A DVTK női kosárlabdacsapata győzelmével életben tartotta továbbjutási reményeit.

Berecz Csaba

A piros-fehérek szinte végig fölényben játszottak, és simán nyertek

Fotó: Berecz Csaba

A női kosárlabda Európa Kupa csoportkörének 4. fordulójában, csütörtök este a H-csoportban magyar meccset rendeztek: a PEAC-Pécs együttese az Aluinvent-DVTK-t fogadta.

A két, nagy hagyományokkal rendelkező csapat mostani összecsapásán a vendégeknek volt nagyobb veszítenivalójuk, ugyanis a piros-fehéreknek nyerniük kellett ahhoz, hogy versenyben maradjanak a csoportból való továbbjutásért. A baranyaiakat ilyen teher nem nyomta, nekik a presztízs miatt kellett harcolniuk ezen a napon.

Nagyot változott

A két csapat fordított párosításban lejátszott meccsén, nem egészen egy hónapja a Diósgyőr 27 ponttal nyert, az akkor irányítóhelyen jelentős gondokkal küszködő pécsiek ellen. Azóta ez a helyzet nagyot változott, a baranyaiaknál ezt, a sérülés miatt megüresedett helyet, az azóta szerződtetett rutinos francia irányító Diémé foglalta el. A másik oldalon, a DVTK-nál viszont sérülés miatt nem számíthattak az első számú játékmesterre, Medgyessyre, aki jelen volt ugyan a mérkőzésen, de csak a kispadról nézte a társait, illetve az őt helyettesítő Szűcs R.-t, aki Pécsről érkezett a tavalyi évadban a piros-fehérekhez.

Az utolsó két másodperc

Az első negyed eleje szoros volt (4-4), a sok apró hiba közepette, úgy tűnt, hogy egyik csapat sem tud elszakadni a másiktól, Szűcs R. triplája is ezt támasztotta alá (9-9). Aztán a meglehetősen rendezetlenül védekező vendégekkel szemben Horobets hármasával megugrani látszott a hazai együttes (18-13), hát még akkor, amikor 16 másodperccel a játékrész vége előtt Hegedűs is eredményes volt. Kisebb csattanó maradt a hajrára, nem egészen 2 szekundum alatt 4 pontot dolgozott le hátrányából a DVTK, nagy hazai fegyelmezetlenségek után, büntetőkből (20-17).

A második menetet jobban kezdte a vendég együttes, a motivált Szűcs R. 4 egysége után, Morrison középtávolijával a meccs folyamán először vezetett a DVTK (22-23). Nem sokkal később fordult a kocka (26-23), majd vendég szépítést követő, hazai időkérés után, a távoli kísérletekkel operáló Diósgyőr részéről Kányási jegyzett egy trojkát (26-28). A folytatásban a PEAC próbált kapaszkodni, eredményesen, ugyanis a negyed hajrában négy pontos hátrányt dolgozott le (32-32).

Fordulás után

Walker-Kimbrough és Goree pontos dobásával indult a harmadik játékrész, majd a 24. percben utóbbi egy triplát is bevert (37-41), amit nem sokkal később Walker-Kimbrough „másolt” (39-44). Harcosabb, és pontosabb volt ekkoriban a DVTK, nem csak a Pécsnél, hanem első félidei önmagánál is, és védekezésben jóval zártabb (43-50). A negyed hajrájában egymás után gyűjtötte be a lepattanókat a Diósgyőr, és Goree ponterős játékával kétszámjegyű lett az előnyük (43-54).

A záró menetet 10 pontos fórral kezdték a vendégek (45-55), akik a remeklő Szűcs R. büntetőivel, és Goree centergóljával még jobban elmentek. Uralta a meccset a DVTK, és amikor Walker-Kimbrough labdaszerzése után, leindulásos kosarat szerzett, hazai időkérés jött, a 34. percben (48-63). Nem sokkal később újabb pécsi szünetelés következett, de ez sem igazán használt, a fordulás után más fordulatszámon pörgő piros mezesek az alaposan belelendült Walker-Kimbrough találatával húszra kerekítették a fórt (51-71). A lefutott meccs utolsó perceiben a PEAC picit kozmetikázott, de ennek jelentősége már nem volt, második félidei jobb játékával összességében magabiztosan nyert a Diósgyőr.

Jegyzőkönyv: PEAC-Pécs – Aluinvent-DVTK 60-77 (20-17, 12-15, 13-23, 15-22)

Pécs, 300 néző. V.: Baki (török), Prpa (szerb), Mavisu (török).

PEAC-Pécs: DIÉMÉ (13/3), Szabó F. (-), Wentzel (4), Udodenko (11/6), BRAVARD (13). Csere: Sánta (-), Kaposi (10), Gémes-Sarok (4), Hegedüs (2), Horobets (3/3), Ruják (-). Vezetőedző: Meszlényi Róbert.

Aluinvent-DVTK: SZŰCS R. (12/3), WALKER-KIMBROUGH (21/6), Skoric (8), GOREE (17/3), Morrison (12). Csere: Pusztai (-), Kányási (7/3), Zele (-), Kiss A. (-). Vezetőedző: Cziczás László.

Meszlényi Róbert: – Gratulálok a DVTK-nak. Ennyivel jobb csapat voltak ma, mint mi. Sokkal jobban játszottunk, mint a két csapat egymás elleni első összecsapásán, most volt egy jó félidőnk. Az első két negyedben jól tartottuk magunkat, a fordulás után viszont fizikálisan és játékban is fölénk nőtt a DVTK.

Cziczás László: – Gratulálok a pécsi csapatnak, nagyon sok erőt kellett mozgósítani ahhoz, hogy ma győztesen hagyjuk el a pályát. Az elején volt bennünk egy kis feszültség, de ahogy bemelegedtünk, egyre jobb játékra voltunk képesek, és megérdemelten kerekedtünk felül. Ezzel a győzelemmel azért maradt esélyünk arra, hogy kiharcoljuk a továbbjutást.

A csoport másik mérkőzésén: Cadi La Seu (spanyol) – Basket Landes (francia) 57-70 (18-14, 14-16, 15-23, 10-17).


A H-csoport állása

1. Basket Landes 4 4 – 282–250 8

2. Cadi La Seu 4 2 2 300–264 6

3. Aluinvent-DVTK 4 2 2 295–273 6

4. PEAC-Pécs 4 – 4 226–316 4


A hátralévő mérkőzések:

November 27. 18.30: Aluinvent-DVTK – Cadi La Seu

20.00: Basket Landes – PEAC-Pécs

December 4. 18.00: PEAC-Pécs – Cadi La Seu

20.00: Basket Landes – Aluinvent-DVTK.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!