Vasúti szakemberek fóruma a FUX-nál

Akt.:
A látogatók megismerhették a vasúti felsővezetékhez szükséges kábelek gyártását
A látogatók megismerhették a vasúti felsővezetékhez szükséges kábelek gyártását - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Az Országos Felsővezetékes Szakkollégium tagjai pénteken Miskolcon vitatták meg az ágazat aktuális kérdéseit. A 2009-ben alapított szervezet a vasúti felsővezetékes szakmát gyakorló tervezők, kivitelezők, üzemeltetők, beruházók és hatóságok mértékadó képviselői a FUX Zrt.-nél vendégeskedtek.

A rendezvényen dr. Barkóczi István vezérigazgató köszöntötte a szakembereket. Megnyitójában azt hangsúlyozta, hogy a tavaly 25 éves fennállását ünneplő FUX Zrt. filozófiájának meghatározó eleme az innováció, és a piaci igényekhez való rugalmas alkalmazkodás, ezért is örül annak, hogy a vasúti felsővezetékes szakmának bemutathatják a gyárat és a FUX legújabb fejlesztéseit.

Csoma András, az Országos Felsővezetékes Szakkollégium titkára a fórum megnyitásaként azt mondta, hogy a mostani találkozón is lehetőség nyílik a szűkebben vett szakmai kérdések felvetésére, ennek a speciális területnek a szakember képzésével kapcsolatos nehézségek megvitatására, valamint az újszerű technikai megoldások minél jobb megismerésére.

A szakmai fórumot követően a szakkollégium tagjai látogatást tettek a FUX gyáregységeiben, ahol megismerhették a vasúti felsővezetékhez szükséges kábelek gyártását, majd megtekintették a Miskolci Egyetem Anyagtudományi Karával közösen működtetett Vezeték- és Kötéldiagnosztikai Intézeti Laboratórium működését is.

ÉM