VASÚTI BALESET – Már csak a legsúlyosabb sérültek vannak kórházban

Kedd estére már csak a legsúlyosabb állapotú sérültek vannak különböző kórházakban a hétfői, monorierdei vasúti baleset sérültjei közül. Hétfőn összesen 27 embert vittek kórházba a vasúti baleset helyszínéről. Egy ember a kórházba szállítás után halt meg, három holttest a roncsok közül került elő.

A Merényi Gusztáv Kórházból a betegek többsége már hazamehetett, egy nappal a baleset után már csak hárman szorulnak ápolásra, a korábban az intézménybe szállított tíz emberből.
Bálványosi Péter, osztályvezető főorvos a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a vasúti szerencsétlenség után két életveszélyes sérültet mentőhelikopterrel szállítottak hozzájuk, egyikük életét azonban már nem tudták megmenteni. Ő volt a baleset negyedik áldozata. A másik válságos állapotban lévő sérült már átesett egy tízórás műtéten és stabilizálták az állapotát. Rajta kívül ketten fekszenek még bent a kórházban, de várhatóan egy-két napon belül hazamehetnek.

Az Állami egészségügyi Központ főorvosa, Zsíros Lajos a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy hozzájuk tíz beteg érkezett hétfőn a baleset helyszínéről. Közülük hetet járóbetegként láttak el, vagyis már aznap elmehettek. A másik három sérült közül egy ember kedden hagyhatta el a kórházat, ahol így már csak két sérült van. Egyikük egy 19 éves fiatal lány, akin kedden 10 órás műtétet hajtottak végre, amivel kora este végeztek. A lány állapota jelenleg stabil.

A János kórházba szállított sérültek már hazamehettek.