VASÚTI BALESET – Több sérült már hazamehetett a kórházakból

Már többen hazamehettek a hétfői Monorierdőnél történt vonatbaleset sérültjei közül a kórházakból. Huszonhat embert szállítottak be a fővárosi intézményekbe, közülük este már csak tizenkettőt tartottak bent.

Az Állami Egészségügyi Központ volt az egyik, ahová a hétfői vonatszerencsétlenség után sérülteket vittek. Tíz ember került be, közülük kedd reggelre már hetet hazaengedtek. Zsíros Lajos, az intézmény főorvosa az RTL Híradó reggeli kiadásában elmondta, hogy az egyik sérült az égési osztályon fekszik, várhatóan hamarosan hazamehet. Egy középkorú férfi az intenzív osztályon van, ő éjjel már túlesett a műtéteken. Egy asszonyra azonban – aki szintén az intenzíven van – még vár operáció. Mindketten hosszú lábadozásra számíthatnak.

Ezen kívül a fővárosi János és Merényi Gusztáv Kórházba vittek még betegeket a mentők. Mindkét intézményben azonban későbbre ígértek csak tájékoztatást.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTV Az Este című műsorában hétfőn este azt mondta, hogy tudomásuk szerint még 12 sérült fekszik valamelyik kórházban.

A vonatszerencsétlenség hétfőn délelőtt 10 óra 20 perckor történt: a Nyíregyháza felől Budapestre tartó Hajdú IC-vonatba hátulról belerohant a Ceglédről ugyancsak a fővárosba tartó személyvonat. A balesetben hárman a kórházban, egy sérült pedig a Merényi Kórházban hunyt el. További 26-an kórházba kerültek, közülük 7-en súlyos vagy életveszélyes sérülésekkel. A baleset után Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, valamint a MÁV elnöke és vezérigazgatója is felajánlotta lemondását, ám utóbbiét Gyurcsány Ferenc nem fogadta el.