VASÚTI BALESET – Azonosították a külföldi sérültet

Azonosították a hétfői monorierdei vasúti szerencsétlenség külföldi sérültjét a rendőrök. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a súlyos-életveszélyes sérülést szenvedett nő német állampolgár, a rendőrség már értesítette a Német Nagykövetséget.

A vonatszerencsétlenség hétfőn délelőtt 10 óra 20 perckor történt: a Nyíregyháza felől Budapestre tartó Hajdú IC-vonatba hátulról belerohant a Ceglédről ugyancsak a fővárosba tartó személyvonat. A balesetben hárman a helyszínen, egy sérült pedig a Merényi Kórházban hunyt el. További 26-an kórházba kerültek, közülük 7-en súlyos vagy életveszélyes sérülésekkel. A baleset után Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, valamint a MÁV elnöke lemondott. A vasúttársaság vezérigazgatója is felajánlotta lemondását, ám az övét Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem fogadta el.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint sikerült azonosítani a baleset külföldi sérültjét. Egy 20 éves német lányról van szó, aki súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett. A német lány a Hajdú IC utasa volt. A rendőrség még hétfőn este felvette a kapcsolatot a Német Nagykövetséggel akik azonnal értesítették a sérült hozzátartozit, és a továbbiakban is minden segítséget megadnak részükre.