VASÁRNAPRA Tanévkezdés előtti tréning hiperaktív és figyelemzavaros gyerekeknek

Hiperaktív és figyelemzavaros gyerekeknek és szüleiknek tart tanévkezdés előtti próbatréningeket az Eleven Team Alapítvány. A civil szervezet szakemberei abban segítenek, hogy a hosszú szünidő után a kisdiákok újra hozzászokjanak ahhoz, hogyan kell viselkedni és koncentrálni az órákon.

A budapesti Eleven Team Alapítvány a tanév kezdete előtt próbatréningeket tart elsősorban a gyerekeknek, de ha a szüleik kérik, akkor tanácsadással és egyéni elbeszélgetéssel is segítik őket. A nyári szünidő után ugyanis a hiperaktív, magatartás- és figyelemzavaros gyerekeknek újra meg kell tanulniuk, hogyan kell viselkedni, koncentrálni az óvodában, iskolában az előttük álló tíz hónapban – mondta a Független Hírügynökségnek Jávori Ildikó, az Eleven Team Alapítvány szakmai vezetője.

A próbatréningekre nemcsak azokat a szülőket várják, akik már tisztában vannak azzal, hogy gyermekük kicsit más, mint társai. Azok számára is ajánlják a programot, akik még csak gyanakodnak, illetve akiknek a tanítók az előző tanévben már jelezték, hogy a kicsi lemaradt a tananyaggal, nehezen ül meg a padban, hamar elkalandozik a figyelme, és a teljesítményét a viselkedése nehezíti az órákon.

A próbatréningen az Eleven Team Alapítvány szakemberei feltérképezik, hogy a gyereknek milyen típusú figyelemzavara van, és ehhez milyen segítségre lehet szüksége a tanév során. A szülőknek tanácsot adnak, hogy a vakáció hátralévő részében hogyan készítsék fel a gyerekeket a közelgő iskolakezdésre. Emellett ahhoz is tanácsot adnak, hogy mit kérjenek a pedagógusoktól: hol üljön a gyerek a teremben, hányszor mehessen ki és mire van még ahhoz szüksége, hogy a figyelemzavara ellenére a legjobb teljesítményt nyújthassa.

A próbatréning 60 perces, amelyeket hétköznapokon délután 4 és 7 óra között tartanak kis csoportokban. Az érdeklődők folyamatosan jelentkezhetnek e-mailben vagy telefonon. Ez azért ajánlott, mert egy csoportban egyszerre csak 5-6 kisgyerek tud részt venni, vagyis hamar betelnek a létszámok.

A próbatréningre az info@eleventeam.hu e-mail címen, vagy a 06-20/267-27-78-as telefonszámon lehet jelentkezni. A programról és az alapítványról bővebb információ a www.eleventeam.hu internetes honlapon található.