Sport

2012.11.28. 11:02

Alakulóban az MK nyolcaddöntő programja

Az ellenfele már hetek óta megvan az MVSC-nek a kupában, de az időpontok még mindig nem fixek.

Az ellenfele már hetek óta megvan az MVSC-nek a kupában, de az időpontok még mindig nem fixek.A női röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének sorsolását még október közepén elkészítették, és azóta minden párharcban régóta megvannak már az időpontok, sőt három párosításban már a továbbjutó kiléte is ismert (Békéscsaba, Újpest, BSE), de a Budai XI. SEAlbrecht-Miskolci VSC-MVSI csatának még most sincs időpontja. Mivel a két együttes azonos osztályban, az élvonalban szerepel, így csatájukban két találkozó dönt a továbbjutásról, és ezek közül az elsőnek a pályaválasztója a fővárosi gárda.

– Próbáltunk már többször is egyeztetni a Budai XI. SE-vel, nem rajtunk múlt, hogy eddig nem alakultak ki a pontos kezdési időpontok – válaszolta érdeklődésünkre Toma Sándor, az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI edzője. – Ugyanis a fővárosi csapat anyagi nehézségei miatt még az is kétséges volt egy ideig, hogy befejezik-e a mostani NB I-es küzdelemsorozatot, így nem nagyon foglalkoztatta őket a Magyar Kupában való részvétel. Úgy tudom, hogy ezeken a nehézségeken már túl vannak, de mivel teremproblémákkal is küzdenek, így konkrét kezdési időpontokat még most sem tudok mondani.

Azt viszont megtudtuk az edzőtől, hogy az tervek szerint az első meccs, vagyis a fővárosi mérkőzés játéknapja valószínűleg december 5-e, azaz a jövő hét szerda lehet, a visszavágót pedig a rá következő hét keddjén, december 11-én játszanák Miskolcon. Az viszont már most tudható, hogy a Budai XI. SE Albrecht-Miskolci VSC-MVSI párharc továbbjutója a Magyar Kupa negyedöntőjében a Haladás VSE-SzoESE – Vasas Óbuda csata győztesével találkozik (utóbbi csak egy meccses lesz, mert a szombathelyi csapat, ellentétben a Vasassal, nem élvonalbeli gárda).

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!