Vasas vs. Mezőkövesd – Új hullámhosszra hangolnak a mezőkövesdiek Budapesten

Akt.:
Cseri (balról) sokat tehet csapatáért a Vasas ellen
Cseri (balról) sokat tehet csapatáért a Vasas ellen - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Szombaton este a fővárosban küzd a bajnoki pontokért a matyóföldiek NB I-es labdarúgócsapata.

Az ötödik forduló keretében a Vasas FC – Mezőkövesd Zsóry FC találkozónak szombaton 18 órától a Szusza Ferenc Stadion ad otthont.

Mindig győzni akarnak

A sárga-kékek, bár legutóbb hazai környezetben kikaptak a honi labdarúgást az Európa Ligában képviselő székesfehérváriaktól, de a meccsen szó sem volt arról, hogy alárendelt szerepet töltöttek be, sőt…

– Mint mindig, akkor is azt mondtam, hogy győzni akartunk a jó formában lévő Videoton ellen – kezdte Radványi Miklós, a borsodiak vezetőedzője. – Véleményemet arra alapozom, hogy 0-1 után is partiban voltunk, sőt továbbmegyek: egyenesen a levegőben lógott az egyenlítő gólunk, aztán a hajrában elkövettünk egy bosszantó hibát. Mivel a fiúk nem gépek, tudomásul vettük, hogy ez benne van a futballban, ha úgy tetszik, a pakliban. Számomra személyesen az volt a lényeg, hogy taktikailag rendben alakultak a dolgaink a gyepen, amit elterveztünk, azt kisebb hibákkal ugyan, de jól oldottuk meg.

Ön szerint hányadik helyen végez a Mezőkövesd Zsóry FC a 2017/2018-as szezonban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A szlovákiai magyar szakembernek ezt követően szóba hoztuk, hogy két forduló alatt hét gólt kaptak és egyet sem rúgtak – igaz mindezt a Ferencvárossal és a Videotonnal szemben tették, mire a tréner így felelt:

– Most új hullámhosszra kell hangolnunk a készülékünket. Ennek lényege az, hogy nem zárhatjuk vereséggel ezt a kirándulást. Az a célunk, hogy pontot vagy pontokat gyűjtsünk. Tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy a Vasas jó csapat, így nehéz összecsapás vár ránk. Viszont a hazaiak sem verhetetlenek, ismerjük a gyenge pontjaikat, s mi arra törekszünk, hogy először szúrjuk ki a gyenge pontjaikat, majd ezekre játszva használjuk ki lehetőségeinket.

Nincs mellébeszélés

A fürdővárosiak csütörtökön videóztak, visszanézték a Videoton-találkozó összes lényeges momentumát. A következtetéseket pedig így vonta le Radványi Miklós:

– Ez a videózás a létező legjobb formája a tanulásnak. Ha ugyanis csak szóban mondom el az észrevételeimet, de nem mutatok rá a hibákra, sokkal alacsonyabb hatásfokkal elemezhetek. Akkor nincs mellé­beszélés, ha jön a televízió, szükség esetén pedig megállunk és kockázunk, mint a már említett Vidi-meccs esetében. A srácoknak hangsúlyoztam, hogy milyen hibák férnek bele a játékunkba, és mik nem. Ami a támadásokat illeti: a Vasassal szemben offenzívában más megoldásokat kell választanunk, mint a múlt vasárnap. Az a legfontosabb, hogy kapura kell rúgni, hiszen közhely, de igaz: lövésből eshet gól. Mi hajlamosak vagyunk arra, hogy csinálunk egy plusz passzt­­­, a célzás helyett. Nem túl nagy hibákról van szó, kellő összpontosítással, odafigyeléssel kiküszöbölhetők ezek a „fogyatékosságok”.

Ön mit tippel a Vasas FC - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésre?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Csak Novák maródi

A Mezőkövesd Zsóry FC keretének tagjai közül csupán Novák sérült, rá – mint ismeretes – vállműtétje miatt sokáig nem számíthat mestere. Veselinovic már teljes értékű harcos, így visszakerült a keretbe, miként bekerül a kezdők közé az a Gohér is, akinek a térde nem „százas”. Radványi Miklós, terve szerint, egy változtatást hajt végre a Videotonnal szembeni kezdőcsapatán, amelybe Majtán helyére Kosztát állítja majd.

A várható összeállítás

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel – Lázár, Hudák, Szeles, Gohér – Tóth B., Keita – Farkas D., Strestik, Cseri – Koszta.

– Kolodzey Tamás –


A labdarúgó, NB I 5. fordulójának programja:

Szombat

  • 18.00: Budapest Honvéd – Újpest FC
  • 18.00: Vasas FC – Mezőkövesd Zsóry FC (a Szusza Ferenc Stadionban)
  • 18.00: Ferencvárosi TC – Paksi FC
  • 18.00: Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia FC (Debrecenben)
  • 18.00: Swietelsky Haladás – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő (Sopronban)
  • 20.30: Videoton FC – Debreceni VSC (Felcsúton)