Friss hírek

2008.12.22. 16:56

Együttműködési megállapodás a regionális innováció fejlesztéséért

<p>A regionális innováció fejlesztéséről írt alá megállapodást hétfőn Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter, valamint Németh Imre, a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. (RFH) vezérigazgatója és Nagy Sándor, az RFH elnöke.</p>

Az együttműködés részeként létrehoznak egy Regionális Kutatási és Technológiai Innovációs Kockázati Tőkealapot - mondta el Molnár Károly. Ez a magántőkével és európai uniós forrásokkal együtt körülbelül 10 milliárd forintot tesz ki - tette hozzá a kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter, aki beszámolt arról, hogy az első terv a bioenergetika fejlesztését célozza. A pályázatokat jövő év március 15-ig lehet leadni.

Molnár Károly elmondta, hogy támogatja az RFH Zrt. által kezdeményezett Országos Bioenergetikai Kompetencia Központ (OBKK) nemzetközi innovációs tudásközponttá fejlesztését, valamint hat regionális alközpontjának létrehozását. Hozzátette: a jövőben úgynevezett bioenergetikai kompetenciahálózat épül ki. A központ feladatkörébe tartozik ezen kívül a megújuló energiaforrások felhasználásának bővítése, valamint az energia-hatékony technológiai megoldások gyakorlati segítése, és a fosszilis energiaszükséglet mérséklése - tette hozzá a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!