„A pillanatot lehet ünnepelni, de kőkeményen kell tovább dolgozni”

Akt.:
Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója
Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója - © Fotó: Homoky György
Budapest, Miskolc – „Magyarországon fél siker, ha tudsz futni, ha fizikálisan rendben vagy, mert futásban le vagyunk maradva az európai középmezőnytől” – nyilatkozta Bódog Tamás, a Diósgyőri VTK szakmai igazgatója a Vasas elleni 2-0-ás idegenbeli győzelemmel zárult bajnoki találkozó után.

Michael Oenning: – Először kell ilyet mondjak, ilyenre még nem volt példa: ma rosszul játszottunk. Ennek kapcsán mondom: nem is volt lehetőségünk arra, hogy a meccset megnyerjük. Ennek több oka van, az egyik, hogy több játékosunk hiányzott, a másik, hogy végig kellett játszani a nyarat. Ez utóbbi komoly kihívást jelent, az, hogy ezt hogyan kell kezelni. Ez nem jelenti azt, hogy a következő meccseket el fogjuk veszíteni, de figyelembe kell ezt venni, amikor a következő hetek edzésprogramját tervezzük. Viszont mindez nem ment fel minket az alól, hogy az ötödik percben gól kaptunk, egy olyan találatot, ami tulajdonképpen eldöntötte ezt a meccset, Tudtuk, hogy nehéz lesz a szezonkezdet, így alakult, ezt kell fogadunk, de túl kell tenni magunkat ezen.

Bódog Tamás: – Nehéz mérkőzés volt, az első perctől kezdve mi uraltuk a mérkőzést, megérdemelt győzelem volt. Amit elterveztünk, az sikerült, próbáltuk korán és magasan támadni az ellenfelet, de sokszor volt, hogy egy ütemmel később értünk oda, vagy el sem indultunk. Viszont futómennyiségben hozzátették a játékosok azt amit kellett, ezért dicséret illeti őket. A pillanatot lehet ünnepelni, de kőkeményen kell tovább dolgozni, a szép eredmény után. Kétségtelen, hogy futómennyiségben a tavaszihoz képest javultunk, de még mindig van hová fejlődni. Magyarországon fél siker, ha tudsz futni, ha fizikálisan rendben vagy, mert futásban le vagyunk maradva az európai középmezőnytől, pedig ha tudsz sprintelni, akkor mindenki ellen jó esélyed van.


Budapest - A Diósgyőr 2-0-ra nyert a Vasas vendégeként a Szusza Ferenc Stadionban vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 2017/18-as szezonjának nyitófordulójában. OTP Bank Liga, 1. forduló: Vasas-DVTK 0-2 (0-1) Szusza Ferenc Stadion, 2514 néző, v.: Bognár T. gólszerző: Vela (5.), Szarka (73.) sá...

Budapest, Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 2017/2018-as szezonjának 1. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Vasas csapatához látogatott vasárnap 17.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 1. forduló Vasas F...