Helyi közélet

2013.10.28. 14:17

Kitakarították Komlóstető környékét

Miskolc - Egy konténernyi hulladékot gyűjtöttek össze az önkéntesek október 19-én, szombaton délelőtt Miskolc-Komlóstetőn.

Miskolc - Egy konténernyi hulladékot gyűjtöttek össze az önkéntesek október 19-én, szombaton délelőtt Miskolc-Komlóstetőn.A hagyományteremtőnek szánt lakossági szemétgyűjtést az ÉSZAKERDŐ Zrt. szervezte. Az akcióra azért volt szükség, mert sajnos sokan használják hulladéklerakónak a Miskolc környéki erdőket. Délelőtt kilenc órakor nagyjából huszan álltak neki a takarításnak. Többek között a komlóstetői iskolából is érkeztek lelkes diákok. A munkavégzéshez szükséges eszközöket, a szemeteszsákokat és a kesztyűket az erdőgazdaság biztosította. Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk. Műanyag flakonok, fémdobozok, autóagumik – csak néhány az erdőből előkerült hulladékok közül. Terveink szerint az akciónak lesz folytatása is, úgy gondoljuk, hogy az ilyen programok ugyanis elősegíthetik a környezettudatos szemlélet és magatartás kialakulását - foglalta össze a délelőtt tapasztalatait Tajnai Róbert, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Erdészeti Igazgatóság vezetője.

- Vereb István kommunikációs tanácsadó, ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában