Vasas vs. Aluinvent-DVTK – Palindromszámok itt is, ott is, közte is

Akt.:
Jovanovic 16 pontot ért el
Jovanovic 16 pontot ért el - © Fotó: ÉM-archív
A női kosárlabda NB I 2015/16-os évadjának első meccsét fölényesen nyerte meg a DVTK.

A női kosárlabda NB I 1. fordulójának első meccsét csütörtökön este Budapesten, a Pasaréti csarnokban játszotta a Vasas az Aluinvent-DVTK ellen. Az összecsapás abszolút esélyese a vendégcsapat volt, de ennek nem sok jelét adták az első pecekben a piros-fehérek. Sok hibával kezdtek, nem tudtak a gyűrűbe találni, igaz, a másik oldal sem jeleskedett, a találkozó első kosarát mégis ők jegyezték, Cymmer révén a triplavonal mögül, amikor 3,5 perc telt el a meccsből. Ez már a vendégek edzőjének is sok volt, időt kért, és rendeződtek is a sorok. A sok faulttal védekező hazai csapat ellen büntetőkből indult meg a Diósgyőr, majd jöttek az akciókosarak (3-8). Az első negyedben a vendégek közül elsősorban Brewer jeleskedett a palánk alatti játékban, aki a Vasas fellángolása után (9-11) szerzett gólokat (11-15). A folytatásban a változatlanul idény eleji formát mutató DVTK a játékrész végére tovább növelte előnyét, elsősorban büntetőkből, amelyből a dudaszóig tizenhetet (!) dobhattak a vendégek, és ebből 14 volt, ami sült (13-22).

A második játékrészben is kidomborodott a vendégek palánk alatti fölénye, a Horti–Brewer–Jovanovic trióval szemben Dobos egymaga tehetetlen volt. De kintről is érkeztek vendégpontok (19-28), amire szükség is volt, hiszen a magas emberek közül nem mindenki mutatott topformát. A DVTK 10 emberes rotációja azzal is járt, hogy nem nagyon tudott összeállni a csapat, hiszen mindig jött új társ a pályára, és ezt az összecsiszolatlanságot kihasználva a hazai gárda egy kicsit feljött (29-34). Viszont innentől csak egy csapat volt a pályán, az utolsó négy percben gólt sem kapott a Diósgyőr, Jovanovicék alaposan elléptek ellenfelüktől, egy 0-13-as etappal (29-47).

Fordulás után

A térfélcserét követően kezdett kidomborodni a két együttes közötti osztálykülönbség (31-54), majd 34-57-es állást követően, a 25. percben először pályára küldött Szabó P. dobott gyors egymásutánban három akció­kosarat (34-60). A 29. percben Horti is megszerezte első találatát (45-65), és még ebben a minutumban a 12. játékosként becserélt Strang­e is feliratkozott a gólszerzők közé, két büntetőjével, ami után még további három kimaradt, és ugyanennyi értékesített büntetőt láthattak a nézők (46-69).

A zárónegyedet Jovanovic indította 4 ponttal, és a fáradni látszó hazaiak részéről hat perc alatt csupán egy büntetőre futotta, miközben a Diósgyőr könnyedén játszva, egymás után termelte a pontokat (47-86). A vége egy picit jobban sikerült a hazaiaknak, de a DVTK-nak a győzelmen túl ez a meccs jó gyakorlás volt a következő, nehezebb feladatokra, hiszen a hónap végén már nagy meccsek, a bajnoki címvédő elleni idegenbeli mérkőzés és Európa Kupa-összecsapás is vár a csapatra.

– Berecz Csaba –


Jegyzőkönyv

Vasas – Aluinvent-DVTK
55-88 (13-22, 16-25, 17-22, 9-19)

Budapest, 150 néző. V.: Hervay, Csabai-Kaskötő, Vida.

Vasas: Cymmer (6/3), ADAMECZ (14/3), Bajnóczi (7/3), Aho (8), Dobos (-). Csere: FARKAS F. (12), Zsilinszky (5/3), Tóth T. (1), Markó (-), Gundel-Takács (2), Solymosi (-), Kulcsár (-). Vezetőedző: Krivacevic Dragoljub.

Aluinvent-DVTK: HORVÁTH B. (8/6), Bálint (2), Szécsi (8), BREWER (16), Horti (5). Csere: Rasheed (9/3), JOVANOVIC (16), Czank (6/3), Bach (-), Likhtarovich (10), Szabó P. (6), Strange (2). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.

Kipontozódott: Cymmer a 30., Szécsi a 39. percben.

Krivacevic Dragoljub: – Nagyot küzdöttünk. A célunk az volt, hogy még egy olyan erős csapat se tudjon simán játszani ellenünk, mint a Diósgyőr. Úgy érzem, sikerült teljesíteni a célunkat.

Miguel del Jesús López Alonso: – Lejátszottuk a szezon első mérkőzését, amelyen mindenki pályára léphetett. Dolgozunk, építkezünk tovább.