Vasas: kettő, Diósgyőr: semmi

Bárányos góllal és gólpasszal intézte el a halvány Diósgyőrt vasárnap este a labdarúgó NB I. 3. fordulójában.

A labdarúgó NB I-ben a kéthetes szünet után, a 3. fordulóval folytatódott a bajnokság: a Diósgyőri VTK együttese vasárnap este a Vasas SC vendége volt.

A két csapat előzetesen megadott összeállítása csupán egy helyen tért el a kezdőktől: a hazaiaknál Egervári edző nem változtatott. A túloldalon Gálhidi kollégája viszont kényszerű okokból igen: a bokasérülést szenvedett Pintér Z.-t a cserék közé sem nevezték, így lett Vitelkiből kezdő és csapatkapitány. Egyben ő lett a diósgyőri mezőnypiramis második sorának bal oldali kockája, a védekező középpályások egyik eleme. Ugyanis a DVTK mezőnyemberei 4-3-2-1-ben álltak fel, míg a piros-kékek a 4-4-2-t alkalmazták.

Az első percekben úgy tűnt, hogy nem az utóbbi felállás lesz a nyerő, hiszen Sipeki kétszer is gólhelyzetet teremtett, de a folytatásban a Vasas átköltözött a Diósgyőr térfelére, és Bárányos egyik jó megmozdulása után a védősorból előre kalandozó Elek fejessel megszerezte a vezetést. A hangerő fölényben lévő piros-fehér szurkolókat mindez nem vetette vissza, nagyobb baj, hogy a DVTK előre játékán sem változtatott, a vendégek hiába szereztek labdákat a védő harmadban a Sipeki, Tisza, Horváth F. hármashoz egyből nem juthatott el a laszti, és az ilyenkor alkalmazott hátra passz után már nem beszélhettünk lendületes ellenakcióról.

Fordulás után

Mindkét csapat cserélt a szünetben: az első félidő legjobb diósgyőrije, Sipeki helyett Binder állt be, a sérült Molnár Z.-t pedig Balog Zs. váltotta. Ennek következtében a Diósgyőr hadrendje is megváltozott: a harmadik sorban Binder a balon futballozott, Tisza középre húzódott, a jobboldalra pedig kalandozó embereket vártak.

Fertályóra elteltével Kövesfalvi adott számot tudásáról, a kapus néhány bravúrja akadályozta meg a hazaiakat abban, hogy növeljék az előnyüket. Ezt követően még kettőt cserélt Gálhidi György és valamivel többet kezdeményezett a DVTK, mint annak előtte. Ám még ezzel együtt is nagyon karcsú volt elől a vendég együttes, mert kevesen vettek részt az akciókban, Tiszáék pedig csak vergődtek elől a létszámfölénnyel szemben.

A hajrában a mezőny legjobbja végleg megnyugtatta a piros-kék híveket, a tanári módon futballozó Bárányos góllal koronázta meg saját kiváló és csapata közepes produkcióját a halovány DVTK ellen.

BCS

Percek, események; jegyzőkönyv