Vasas – Diósgyőr: 2-2

Vasas-DVTK
Vasas-DVTK
A labdarúgó NB I 22. fordulójában a Diósgyőri VTK együttese a Budapesti Vasas otthonában szerepelt. A mérkőzésről élőben tudósítottunk.  video video

92. perc: Vége a mérkőzésnek.

91. perc: Sadjo kapott sárga lapot a labda elrúgásáért.

90. perc: Berger játékvezető 2 perc hosszabbítást jelzett.

87. perc: Sipeki helyett Faggyas lépett pályára.

85. perc: Kethevoama másodszrorra átgyűrte a védőkön a labdát, így került nagy helyzetbe Halgas, aki a felső lecet találta el, a befutó Douva pedig senkitől sem zavartatva a hálóba fejelt, 2-2.

78. perc: Sipeki jobbról érkező szögletét Douva csodás mozdulattal fejelte a bal felső sarokba, 2-1.

76. perc: Kincses sokadik jó megmozdulása újabb gólt ért: a jobb oldalról belőtt labdát 5 méterről Lázok vágta a léc alá, 2-0.

72. perc: Majoros átadása után a jobbról érkező Kincses lőhetett, labdája csak néhány centivel kerülte el a hosszú alsó sarkot.

70. perc: Fehér Z. helyett Ködöböcz állt be csereként.

63. perc: Kincses jobbról érkező beadását Lázok belsőzte 8 méterről a bal alsó sarok felé, a labda Szalmáról perdült szögletre.

60. perc: Jobboldali bedobás után Kincses adott középre, a berobbanó Lázok 4 méterről fejelt a léc alá, 1-0.

58. perc: Piller helyett Majoros, Simon A. helyett Halgas lépett pályára.

57. perc: Sipeki pazar passza után Simon A. előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség, de a csatár a kifutó Németh G.-t találta el.

55. perc: Lázok tette ki a labdát jobbra Kenesei K.-nak, akinek a passza egy védőről megpattanva Kincses elé került. Az akcióval felfutó középpályás azonban 18 méterről fölé bombázott.

49. perc: Németh N. próbálkozott lövéssel, de ez nem okozott gondot a Diósgyőr hátsó alakzatában.

46. perc: Odrobéna helyett Balogh Zs. állt be.

45. perc: Vége az első félidőnek. A DVTK-nak több lehetősége volt, Kethevoama nagy helyzetéből, és Simon A. emeléséből nem lett gól.

41. perc: Lázok vállalkozott távoli bombára, a léc alá tartó labdát Szalma paskolta az alapvonalon túlra.

40. perc: Simon A. is jól játszott jobbra, Douva is mesterien adott középre a ziccerben érkező Kethevoamának, aki 4 méterről az üres kapu mellé perdítette a labdát. Óriási helyzet volt! 

35. perc: Változatlanul a Diósgyőr játszik mezőnyfölényben, a Vasas kontrákkal igyekszik a vendégek kapuja elé jutni.

27. perc: Douva jobboldali beadásába Kovács G. ért bele, a védőről megpattanó labda néhány centivel a jobb kapufa mellett ment át a mészcsíkon. 

25. perc: Kethevoama emelte át a labdát az egyik hazai védőn, majd lőtt – a kapu fölé. 

23. perc: Vitelki kiváló kiugratásával Simon A. került ziccerbe a bal oldalon, a kifutó Németh G. felett át akarta emelni a lasztit, de célt tévesztett, így a kapu mellett pattant ki a labda.

21. perc: Kenesei K. újabb szabadrúgása szintén a kapu fölött hagyta el a játékteret, néhány méterrel magasabban, mint az előző.

14. perc: Kenesei K. szabadrúgása suhant ki a pályáról a felső léc fölött.

7. perc: Kenesei K. jobbról belőtt labdáját Piller igazgatta, majd 19 méterről eresztette kapura a játékszert, ami Szalma kezében halt el. 

5. perc: Afrika koktél: Kethevoama, Sadjo és Douva volt a labda útja, utóbbi 16 méterről keresztbe ellőtt a kapu előtt.

3. perc: Elek esett ki a gyepről a salakos futópályára, a vállát fájlalva feküdt egy ideig, majd jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot, Rubint állt be helyette.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés a piros-fehérek révén. 2-300 DVTK szurkoló kíséri figyelemmel a találkozót a vendégszektorból.

15 óra óta diósgyőriek színezik a Fáy utca környékét, egyenlőre a piros színeken kívül a kékkel szemben a fehér dominál a lelátón.

A várható összeállítások

Labdarúgó Borsodi Liga, 22. forduló:

Bp. Vasas – Diósgyőri VTK 2-2 (0-0)
Budapest, 1000 néző.  V.: Berger (Márton, Forgács).
Vasas: Németh G. – Kincses, Pandur, Kovács G., Kiss K. – Németh N., Fehér Z., Odrobéna, Piller – Lázok, Kenesei K. Vezetőedző: Mészöly Géza.
Diósgyőr: Szalma – Farkas V., Katona, Hegedűs, Elek – Sipeki, Vitelki, Kethevoama, Sadjo – Douva, Simon A. Vezetőedző: Csank János. 

Csere: Elek helyett Rubint a 3., Odrobéna helyett Balogh Zs. a 46., Piller helyett Majoros az 58., Simon A. helyett Halgas az 58., Fehér Z. helyett Ködöböcz a 70., Sipeki helyett Faggyas a 87. percben.

Sárga lap: Sadjo a 91. percben.
Gólszerző: Lázok (1-0) a 60., Lázok (2-0) a 76., Douva (2-1) a 78., Douva (2-2) a 85. percben.