iskolazöldítési akció

2019.12.19. 09:30

Tavasszal folytatódik a zöldítési program

Sikerrel zárult az Észak­erdő Zrt. Erdészeti Erdei Iskoláinak éves programjában szereplő iskolazöldítési akciója.

Sok száz csemetét ültettek

Forrás: Északerdő

Kilenc oktatási intézmény, csaknem 1700 gyermek volt részese az eseményeknek. A kezdeményezés eredményeképpen az iskolák udvarán vagy azok közvetlen környezetében juhar-, kőris-, tölgy-, hárs- és vadkörtecsemetéket ültettek. A program az Ültess fát! akcióval vált teljessé, melynek során az Erzsébet Ifjúsági Alap kezdeményezéséhez csatlakozva, velük együttműködve az iskolások a Lillafüredi Erdészeti Igazgatóság területén, a Csanyiki Erdőház közelében 500 tölgycsemetét ültettek el erdészek, erdőmérnökök, erdészeti szakmunkás tanulók közreműködésével. A rendezvényen négy iskola több mint 100 lelkes önkéntese vett részt.

– Az akciókra felfigyelve újabb „fás családtagok” jelentkeztek, és várják a tavaszi fordulót. A Madarak és Fák Hete idején az erdei iskolák folytatják a zöldítést, ismeretbővítő foglalkozásokkal gazdagítva a programot – tájékoztatott Rencsiné Ágh Márta, az Északerdő Zrt. humánpolitikai osztályvezetője, az erdei iskolai programok koordinátora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában