Vasárnapra enyhül a hideg, néhol akár 20 fok is lehet

Budapest, 2012. október 11., csütörtök (MTI) – Vasárnapra enyhül az idő, várhatóan hajnalban sem lesz 4 foknál hidegebb, míg nappal néhol 20 fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzése szerint pénteken délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de a középső és a keleti területeken eleinte még hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A délután második felében délnyugaton, délen már eső is valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet jellemzően 4 és 9, északkeleten viszont 0 és plusz 3 fok között alakulhat, míg az Északi-középhegység völgyeiben akár mínusz 1, mínusz 2 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 17 Celsius-fok között valószínű.

Szombaton délen és keleten jellemzően erősen felhős lesz az ég, északon azonban több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Eső, kisebb zápor több helyen is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 5-10, a kevésbé felhős tájakon 0 és plusz 5 fok között valószínű. A napi maximumok 11-18 fok között alakulhatnak.

Vasárnap eleinte többnyire erősen felhős idő várható, majd nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Kezdetben főként keleten várható zápor, de később ott is megszűnik a csapadék. A minimumhőmérséklet 4 és 9, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 13-20 fok között várható – olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

– MTI –

Címkék: , ,