Hajdú-Bihar

2011.08.24. 16:26

Iskolabővítés Pocsajban

Pocsaj - Pocsaj Nagyközség Önkormányzata pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez.

Pocsaj - Pocsaj Nagyközség Önkormányzata pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez.Az ÉAOP-4.1.1/B-09-2010-0013 azonosító számú, a „Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola bővítése” című pályázat pozitív elbírásában részesült. A projekt teljes elszámolható költsége 59.974.404 forint, melyből az elnyert támogatás összege – 95 %-os támogatási intenzitás mellett – 56.975.684 Ft.

A beruházás során megtörtént az oktatási épület bővítése 220 m2-en, jelenleg az utolsó simítások folynak. Megépítésre került 4 db tanterem, melyből kettő fejlesztő szobává lett kialakítva, valamint két szertár is épült. A meglévő épület felújítása és projektarányos akadálymentesítése is megvalósult. Beszerzésre kerülnek a kiépített tantermek berendezési tárgyai (variálható és ergonomikus, környezetbarát anyagokból készített bútorok, kiegészítők), valamint a HHH és SNI gyermekek fejlesztéséhez szükséges szemléltető és gyakoroltató eszközök, játékok. A kivitelezés során, az intézmény udvarán az akadálymentes környezet kialakításához elengedhetetlen akadálymentesítési munkák, valamint az előírt minimális parkoló férőhelyszám kialakítása, zöldfelületek megújítása is megtörténik a napokban.

A fejlesztések eredményeként az iskolába járó diákok számára a XXI. sz. elvárásainak megfelelő nevelési-oktatási környezet kialakítása történik meg, mely megalapozza az iskola kudarcok csökkenését, illetve a sajátos nevelési igényű tanulók integrációját, segít a versenyképes tudás elsajátításában.

Pocsaj Nagyközség képviselő testületének az intézmény fejlesztésével célja a település népességmegtartó képességének, a fiatal, képzett munkaerőt megtartó lehetőségeinek növelése, a helyi szükségletekre és településszerkezetre épülő közszolgáltatások racionális és költséghatékony működésének kialakítása.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

- Nagyné Kelemen Mónika, civil tudósító -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!