Vasárnap vár az I. Miskolci Piknik

Akt.:
A Népkertben tartott sajtótájékoztatón
A Népkertben tartott sajtótájékoztatón - © Fotó: Vajda János
Miskolc – Gasztronómiai bemutatót tartanak vasárnap az éttermek.

Vasárnap lesz az I. Miskolci Piknik, melyet sajtótájékoztató keretében mutattak be a szervezők, a Miskolci Gasztro Klaszter tagjai. A rendezvényen részt vett dr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere is. Az összefogás szükségességét korábban Dudás Szabolcs fogalmazta meg, aki a Pizza, Kávé, Világbéke étterem egyik alapítója. Miskolcra érkezve megkereste a többi étterem tulajdonosát, hogy konzultálják meg, miképpen lehetne erősíteni a minőségi vendéglátást a megyeszékhelyen. A vasárnapi piknik helyszínét a Népkerti Vigadó adja, amelynek tulajdonosa Dr. Barkóczi István, elhozza borait a Barkland Pincészetből, a zenéről Gáliklevi gondoskodik majd.

„Vannak helyi borászok, én is az egyik vagyok ezek közül. Olyan helyi borokkal szeretnénk meglepni a közönséget, amelyekkel eddig még nem találkoztak” – mondta Sándor Zsolt, az Organikus Pincészet vezetője.

Különlegességekkel készülnek

Bárczi Tamás, A Leves étterem képviseletében elmondta, „két levessel készülünk. Az egyik a vietnámi pho, ami egy tartalmas, sűrű húsleves kacsahússal, és elhozunk egy hideg, katalán specialitást, a gazpachot.” A Drót Bisztró barbecue-s csirkemellet tölt tortillába. A Tókert Étterem klasszikus bográcsos lecsót készít, ehhez rostlapon szűzpecsenyét és krumplilángost süt – tudtuk meg Vass Gábortól. „A Végállomás Bistorant egy ragacsos malacoldalast hoz házi molnárkával. A Desszertem cukrászműhely meggyes-cseresznyés pitét kínál,” – árulta el kedvcsinálóként Vargáné Bodnár Henrietta.

ÉM-DA