Vasárnap startol a Kodály Fesztivál Kecskeméten

Július 20-án kezdődik a Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten. Augusztus 7-ig kilenc hangversenyt lehet meghallgatni, és több egyéb kulturális program is várja majd az érdeklődőketn – mondta a Független Hírügynökségnek Nemes László, a Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet igazgatója.

A háromhetes programsorozat keretében a magyar és a nemzetközi zenei élet olyan művészeivel találkozhat a közönség mint Wiedemann Bernadett és Johannes Von Duisburg operaénekesek vagy a Kossuth-díjas Bogányi Gergely – mondta Nemes László. Hozzátette, hogy összesen kilenc hangversenyt tartanak majd július 20-a és augusztus 7-e között, és különböző képzőművészeti kiállításokat is meg lehet nézni Kecskeméten.

A záróhangversenyt interneten, a www.kodaly.hu-n is meg lehet majd tekinteni. Ezen a honlapon minden fontos információ megtalálható a fesztiválról.

A Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet az eseménysorozattal egy időben tartja a 25. Nemzetközi Kodály Szemináriumot is, amelyre a világ több oraszágából érkeznek muzsikusok, zenepedagógusok és vendéghallgatók.