Vasárnap méhek napja, hétfőn Állatkerti Majális a Vadasparkban

Fehérbóbitás kakadu
Fehérbóbitás kakadu - © Fotó: Kövesdi Kinga
Miskolc – Április 30-án, vasárnap, a tavaszi virágzás idején a Miskolci Állatkertben is felhívják a figyelmet a méhek természetben betöltött rendkívül fontos szerepére – hiszen a méhek virágokat beporzó munkája nélkül nem csak méz nem, hanem élet sem lenne.

Emellett természetesen célunk az is, hogy ráirányítsunk a figyelmet a méz fogyasztásának jótékony hatásaira, előmozdítva ezzel a hazánkban még mindig alacsony mézfogyasztást.

Vasárnap a méhek napja

Magyarországon sajnos nem divat a mézfogyasztás, egy magyar ember átlagosan évente mindösszesen 70 dekagrammot fogyaszt el belőle, pedig nagyon egészséges. S mindezt a méheknek köszönhetjük.

Hétfőn az Állatkerti majális

Május 1-én is várunk mindenkit sok szeretettel! Ismét érdemes lesz egyet sétálni az állatkertben, hiszen egész nap állatbemutatókkal, látványetetésekkel várunk mindenkit, ahol többek között közelebbről is megismerkedhetnek látogatóink ragadozó madarakkal és hüllőkkel, valamint bepillantást nyerhetnek a nemrégiben a Miskolci Állatkertbe érkezett kakaduink képességeivel is. A nap részletes programját az állatkert weboldalán olvashatják az érdeklődők.

– Krajnyák Zoltán, zoopedagógus, Miskolci Állatkert és Kultúrpark –