Helyi közélet

2016.12.13. 14:42

Majd kipihenjük

<em>Amikor a rádióban először meghallom a Last Christmas című örökzöldet, tudom, közeledik a karácsony. </em>Szántó Rita írása.

Amikor a rádióban először meghallom a Last Christmas című örökzöldet, tudom, közeledik a karácsony. Szántó Rita írása.

Ez a pillanat most a múlt hét hétfőre esett, valamikor délután 4 óra környékére. Épp autóban ültem, és egyszer csak felcsendült a jól ismert dallam. Tudom, unalmas, elcsépelt nóta, de nekem akkor is meghozza az ünnepi hangulatot.

Ami nem is árt mostanában, hiszen a karácsonyi készülődés varázsán sokat ront az a „sportjelenség”, amit mi a családban csak karácsonyi fightingnak, azaz karácsonyi bunyónak hívunk. Ezt ilyenkor mindenki szívesen gyakorolja, akár egy szalaggal átkötött tusfürdőcsomagért képesek vagyunk ölre menni, a tévékről, mikrohullámú sütőkről már nem is beszélve.

Ilyenkor minden kell, ami csillog, akciós, nagy vagy éppen kicsi, úgy vagyunk vele, jó lesz az valakinek a fa alá.

Ebben a karácsonyi közelharcban gyakorta kell emlékeztetni magam arra, hogy most a szeretet ünnepe közeleg. Gyakrabban kell elszámolnom tízig, gyakrabban kell dúdolnom magamban a Last Christmast, és mondogatnom, sebaj, karácsony után kipihenem…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában