Vasárnap este véget ér a Kamera Hungária

Vasárnap este véget ér a csütörtök óta tartó 7. Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivál Pécsett. A fesztiválra idén rekord mennyiségben érkeztek nevezések: 13 kategóriában 532 művel pályáztak az országos, tematikus, regionális és határon túli szerkesztőségek. A győztesek nevét majd szerdán ismertetik a szervezők.

A produkciók együttesen 19719 perc műsoridőt tettek ki. A Ragályi Elemér operatőr elnökletével tevékenykedő szakmai zsűri 104 művet juttatott tovább, 4250 percben, közülük választják ki kategóriánként a legjobbat. A közönségdíjat a nézők szavazatai alapján kapja meg egy alkotás.

A szakmai programok, filmvetítések és előadások mellett a magyar televíziózás 50. évfordulója alkalmából régmúlt televíziós műsorokat is felidéztek a fesztiválon. A közönségprogramokon három helyszínen, a Pécsi Uránia moziban, a Széchenyi téren és a Művészetek házában várták koncertek és filmvetítések az érdeklődőket.

A szervezők még három napig titkolják a győztes pályázók nevét, az ünnepélyes díjátadó ugyanis jövő hét szerdán lesz Budapesten a Magyar Nemzeti Galériában.