Vasárnap délutántól ismét járható a pesti alsó rakpart

Vasárnap délutántól ismét járható a fővárosi pesti alsó rakpart a Fővám térnél, tehát csúszás nélkül sikerül átadni a május 14-én lezárt szakaszt – mondta a Független Hírügynökségnek Horváth Éva, a DBR Metró Projek Igazgatóság szóvivője. Az autósok ugyanúgy közlekedhetnek majd ezen az útvonalon, mint a metró megállójának építése előtt.

Késés nélkül átadják vasárnap délután a fővárosi alsó rakpart Fővám téri részét. Korábban volt arról szó, hogy az építési engedélyek csúszása miatt késik a 4-es metró Fővám téri megállójának építése, és emiatt késve tudják visszaadni az utat a forgalomnak – mondta Horváth Éva. Hozzátette: az átadással az iskolakezdéskor már járható a pesti alsó rakpart, ami csökkenti a város zsúfoltságát.

A munka átszervezésével sikerült tartani az eredeti határidőt. Például párhuzamosan végeztek több munkafolyamatot, illetve ahol a technológia lehetővé tette, ott 24 órás műszakban folyt az építkezés – közölte Horváth Éva. A vasárnapi átadás után ugyanúgy lehet majd közlekedni az alsó rakparton, mint a metrómegálló építésének kezdete előtt.