boon-sportoldal

2012.01.28. 10:50

DKSK-MISI: Az utolsó előtti vendégeként

Miskolc - A női kosárlabda NB I/A 18. fordulójában szombaton 18 órától a BSE-FCSM vendége lesz a DKSK-MISI.

Miskolc - A női kosárlabda NB I/A 18. fordulójában szombaton 18 órától a BSE-FCSM vendége lesz a DKSK-MISI.

Még öt meccse van hátra az alapszakaszból a DKSK-MISI együttesének, és a piros-fehérek már túl vannak a mezőny első harmadához tartozó csapatok elleni meccseken. Hogy a 22. forduló után hol végez a Diósgyőr, hogy az első nyolcban, vagy lejjebb kezdi majd a rájátszást, az a soron következő öt meccs eredményétől függ. Ezeknek a találkozóknak (BSE idegenben, Cegléd itthon, Szekszárd itthon, Vasas idegenben, BEAC idegenben) az ad jelentőséget, hogy riválisok ellen mérkőzik a DKSK-MISI. Igaz, hogy a BSE, és a BEAC eddigi eredménysorát tekintve lefelé lóg ki ebből az ötösből, hiszen mindkét csapat csupán egyszer nyert eddig az idei bajnokságban, de otthonukban várhatóan alaposan meg kell dolgozni a győzelemért.

Most nyugodtabbak

– Mostani ellenfelünk, a BSE ellen nem lesz könnyű dolgunk, kemény mérkőzésre számítok – mondta Ocsenás Barbara, a DKSK-MISI csapatkapitánya. – Fontos lenne a győzelem megszerzése, a mondhatni kötelező győzelem begyűjtése, azért, hogy a rájátszásban a negyeddöntőben folytathassuk. Két hete a Pécs elleni idegenbeli mérkőzésünk nem olyan jól sikerült, de aztán a BEAC elleni szintén idegenbeli, Magyar Kupa találkozó pozitív élményt hozott, igazi csapatmunka volt az a magabiztos győzelem. A Sopron elleni hazai bajnokin is látszott, hogy jót tett az önbizalmunknak az a győzelem, úgyhogy bizakodó vagyok. A BSE elleni itthon egy szoros meccsen nyertünk, de akkor, mivel előtt még nyeretlenek voltunk, picit görcsösen, idegesen, sok hibával játszottunk. Most nyugodtabban készültünk, tudjuk, hogy mire vagyunk képesek, ezért is mondom: nyerni akarunk.

Az elmúlt hetekben két emberre sem számíthatott a DKSK, a távozóban lévő Czirjákra és a sérült Farkasinszkire. Az ezzel kapcsolatos felvetésünkre, amely szerint a helyükön lehetőséget kapók éltek-e a lehetőséggel, Ocsenás Barbara így válaszolt:

– Szerintem igen. Én úgy látom, hogy a keret minden tagja fejlődött mondjuk a szezon kezdetéhez képest. Nem véletlen, hogy az edzőnk, Milen Vukicevic is úgy érzi, hogy vannak olyan szituációk, amikor lehet számítani azokra, akik eddig többnyire csak a kispadon ültek.

A csapat edzőjétől, Milen Vukicevictől megtudtuk: Farkasinszki ezen a héten elkezdte az edzéseket, de a hétvégi játéka még kérdéses, viszont az biztos, hogy Kántor nem játszhat a BSE ellen, mert kedden térdsérülést szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!