Vasárnap bajnokot avat Tokaj

Vasárnap bajnokot avat Tokaj
Pénteken reggel a miskolci adminisztratív és technikai átvételekkel megkezdődik az 5. Zemplén Rally. Az igazi műsor azonaban délután 5 órakor, az OMV prológgal veszi kezdetét a népkerti Speedway Arénában.

– A prológ nem kötelező, nem számít bele a versenybe, ám majd minden páros jelezte, hogy részt kíván venni az eseményen – mondta hétfő délelőtt Jacsó Tibor, a viadal főszervezője a miskolci Murphy’s Étteremben megtartott sajtótájékoztatón. – Nem vagyunk könnyű helyzetben financiálisan, ám például Benik Balázs, Tóth Janika, Kazár Mikiék, vagy éppen Turi Tomiék is felajánlották segítségüket.

Göncz és Tokaj

Utobbi csapat menedzsere, Kokovai Viktorné és cége 100 ezer forintot ajánlott fel annak, aki a legszebben és a leglátványosabban közlekedik majd a prológon. Ez a páros a pénzjutalom mellett a “Népkerti vagány” címet is elnyeri az sms-es közönségszavazás után.

A mezőny másnap Göncről indul a gyorsasági szakaszok felé, amiből az első versenynapon nyolcat kell teljesítenie a pilótáknak. Este érdemes lesz felkeresni Tokaj főterét, hiszen a “talpon” maradottak átgurulnak a céldobogón és beállnak a Parc fermébe.

Vasárnap újabb négy pályát abszolválnak majd a versenyzők, míg a 2005-ös esztendő bajnokát – ugyancsak Tokaj központjában – 14.45 körül várja ünneplés és pezsgőlocsolás.

JLI