Vásárlás, közlekedés, parkolás, kikapcsolódás

Vásárlás, közlekedés, parkolás, kikapcsolódás
Vásárlás, közlekedés, parkolás, kikapcsolódás - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Az üzletek január 1-jén zárva tartanak. Kivételt jelentenek a benzinkutak, a virág- és édességboltok, valamint a non-stop üzletek.

A Volán járatai szilveszterkor a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó menetrend szerint közlekednek, Újévkor pedig a munkaszüneti napra vonatkozó szerint, de az utolsó járatok általában nem közlekednek. A Borsod Volán meghosszabbította a decemberre érvényes (havi, II. félhavi, helyi) bérletek érvényességi idejét: január 7-én (szerda) 24 óráig. És egy menetrend-módosítás: január 1-től – csütörtöktől – a Tiszaújváros, autóbusz-állomás-Tiszai Erőmű autóbusz váróterem autóbuszvonal járatainak forgalmát forgalomszervezési okok miatt megszüntetik.

Szilveszterkor és újév elején a következőképpen járnak a vonatok az országban. December 31-én szerdán pénteki, január 1-jén csütörtökön szombati, január 2-tól 3-ig ünnepnapi, január 4-én vasárnap pedig vasárnapi menetrend lesz érvényben. Január 5-én hétfőtől – amely a téli szünet utáni első tanítási nap – a vonatok a megszokott menetrend alapján közlekednek. Tájékozódni a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon lehet.

A Régió Park Miskolc Kft. felszíni parkolóiban és a Régiposta utcai parkolóházban egészen január 2-án reggel 8-ig díjmentes a parkolás. A január 2-a és 3-a szombati parkolási rend szerint díjköteles. (Azaz a közterületi parkolókban díjköteles reggel 8 és 13 óra között, kivétel a Tiszai pályaudvar környékén, ahol reggel 8 és 18 óra között kell fizetni a parkolásért.) A Régió Park Miskolc Kft. az ünnepek előtt a parkolóautomatákat műszakon kívüli állapotba helyezte és értesítette a Nemzeti Mobil Szolgáltató Zrt.-t is a díjmentességről.

Az év utolsó napján a Barlangfürdő 9-től 14-ig, a Selyemréti strandfürdő hajnali fél 5-től 14-ig tart nyitva, Újévkor pedig a Barlang 13-tól 18-ig, a Selyemréti 13-tól 20-ig.

A Miskolci Állatkert Szilveszter napján 9-től 14-ig látogatható, az újév első napján 11 órakor nyitnak, és 16 óráig van pénztár.

ÉM-SzK