Vasalóval égették, megerőszakolták a szobalányt

Letartóztattak egy maláj házaspárt, akiket azzal vádolnak, hogy bántalmazták 26 éves indonéziai szobalányukat – jelentette a maláj rendőrség vasárnap. A hasonló ügyek miatt egyre nagyobb a feszültség a két ország között.

A 26 éves lányra az országút mellett találtak még a múlt héten. A helyi lapok szerint a Jáváról származó fiatal nőt jelenleg is kórházban ápolják a hátán és a mellkasán lévő égési sebek miatt. A rendőrség szerint a lányt vasalóval égették és vízzel leforrázták. A gyanú szerint a férfi meg is erőszakolta. A penangi rendőrség szombaton letartóztatta a családnál február óta szolgáló szobalány 41 éves munkaadóját és annak feleségét. Ha bűnösnek mondja ki őket a bíróság, hét éves börtöntbüntetést is kaphatnak a testi sértés miatt. A férfit ugyanakkor 20 évre is ítélhetik, ha bebizonyososdik, hogy megerőszakolta a szobalányt. A házaspárnak négy, 5 és 15 év közötti gyereke van.

Az utóbbi időben már számos hasonló esetre derült fény Malajziában, komoly felháborodást kiváltva Indonéziában, ahol nemrég tüntetést is tartottak a bántalmazások miatt. Tavaly júniusban Dzsakarta átmenetileg korlátozásokat vezetett be a szomszédos országban való munkavállalással kapcsolatban. Malajziában 1,2 millió regisztrált indonéziai munkavállaló dolgozik, és becslések szerint további 800 ezren illegálisan tartózkodnak az országban.
hirdetés


hirdet�s