Vasalóval csapta fejbe az ellenőrt

Miskolc – A villamosról leszállított utas jegy helyett vasalót “mutatott” az ellenőrnek Miskolcon. A lebukott férfi hevesen reagált, majd meglendítette a kezében lévő szatyrot, és fejbe csapta vele.

Amióta rendőrök kísérik a miskolci jegyellenőröket, hatékonyabbá és biztonságosabbá vált munkájuk. Igaz, a néhány napja egy bliccelő fejbe vágta a feladatát ellátó dolgozót.

Vass György a Miskolc Városi Közlekedési ZRT. (MVK ZRT) helyszínelője érdeklődésünkre elmondta, hogy a sétáló utca villanyrendőr megállójában szállította le az ellenőr a bliccelő utast. A férfi azonban hevesen reagált, majd meglendítette a kezében lévő szatyrot, és fejbe csapta vele. A nejlonban pedig egy vasaló volt, ezért a tárgy fejsérülést okozott. Az ellenőrnek táppénzre is kellett mennie a támadás után.

Az egyenruhások pillanatokon belül a tetthelyen teremtek, és előállították a duhajkodót. Az MVK ZRT. hivatalból tette feljelentést a dolgozóját ért támadás okán, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt. Arról nincs információnk, hogy a “vasalós utas” mást is megcsapott-e már, és van-e priusz szempontjából előélete. Amennyiben nem tiszta a lapja, bűnösség megállapítása esetén a bíróság akár börtönnel is sújthatja.