Vasalótalppal verte fejbe az ellenőrt

Két vasalótalppal vágott fejbe egy ellenőrt egy bliccelő utas Miskolcon. A férfit azonnal elfogták a jegyellenőröket kísérő rendőrök. Előállították, és gyorsított eljárásban akarják bíróság elé állítani. Ha bűnösnek találják, akár 3 év börtönbüntetésre is ítélhetik.

A jegyellenőrök egy belvárosi megállóban szálltak fel a villamosra. Amikor a bliccelő férfi meglátta őket, azonnal leugrott.

Az ellenőr a bliccelő után lépett, hogy kérje a jegyét, bérletét, a gyanúsított ezt követően rögtön visszafordult, és a nála lévő két vasalótalppal megütötte az ellenőrt – mondta Daróczi Magdolna, a Miskolc Városi Közlekedési Rt. szóvivője.

Az ellenőr a fején több helyen is megsérült. Miskolcon egy hónapja a jegyellenőröket gyakran rendőrök is kísérik. Ezúttal is járőrökkel szálltak fel a villamosra. Így a rendőrök azonnal elfogták a vasalóval verekedő férfit.

A férfit elfogták, a kapitányságra előállították, és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak büntette miatt indult ellene eljárás – mondta Nagy Sándor, a Miskolci Rendőrkapitányság szóvivője.

A bliccelőt gyorsított eljárásban szeretnék bíróság elé állítani. Ha bűnösnek találják, akár 3 év börtönbüntetést is kaphat.