Vas János még nem döntött

Amíg nem döntött, addig nem kíván nyilatkozni Vas János arról, hogy kilép-e az MDF frakcióból. A párt Tisztelet Társasága által delegált képviselője a Független Hírügynökségnek azt mondta: meg szeretné ismerni a kialakult helyzetet, és ezután hozza meg döntését.

A Tisztelet Társasága szerdán jelentette be, hogy megszakítja kapcsolatát az MDF-fel. Egyben felszólították Vas János képviselőt, hogy lépjen ki a képviselőcsoportból. A politikust korábban a Tisztelet Társasága delegálta a frakcióba.

Herényi Károly szerdai közleményében azt írta, hogy Vas János továbbra is az MDF-frakció tagja, a Tisztelet Társasága által delegált képviselő semmilyen módon nem jelezte a képviselőcsoportból való távozási szándékát. Az MDF frakcióvezetője leszögezi: alaptalanok a párt képviselőcsoportjának jövőjével kapcsolatos aggodalmak.

Vas János kilépésével a képviselőcsoport létszáma 9 főre csökkenne, a frakció működéshez pedig minimum 10 ember kell.

A 2006-os parlamenti választások után 11 fővel alakult meg az MDF-frakció, de a néhány hete kirobbant lehallgatási-ügy és az azt követő MDF-elnökválasztás után az egyik képviselőt, Almássy Kornélt kizárták, így a képviselőcsoport most 10 tagú.Sporthírek