Várszínházi esték, középkori forgatag

Várszínházi esték, középkori forgatag
Miskolc – Az idei várfesztivál legrangosabb eseményei még hátra vannak.

Így harangozták be a tegnapi sajtótájékoztatón a várszínházi estéket, az Arany nyíl történelmi íjászversenyt, a középkori forgatagot, valamint a Veterán Autók és Motorok II. Miskolci találkozóját.
Az Arany nyíl versenyre július 26.-án várják az érdeklődőket, ahol korhű ruhákban, tradicionális íjakkal mérhetik össze tudásukat a versenyzők. Az idei év újdonsága lesz a számszeríjászok versengése.
A Diósgyőri Várszínházi esték július 31-én kezdődik, és augusztus 7-ig tart. A közönség a következő előadásokat láthatja: A miniszter félrelép, Tévedések vígjátéka, A revizor, Hyppolit, a lakáj.

A középkori forgatagot pedig augusztus 9-10 között rendezik meg a Diósgyőri várban. Ezúttal, a szokásos programok mellett – középkori vásár, korabeli étkek, lovagi torna, középkori zenészek – az 1381-es turini békekötés is megelevenedik a vár falak között, természetesen a közönség bevonásával. Az estét dínom-dánom és középkori tűzijáték zárja.

Információk

A várszínházi esték előadásaira jegyek kaphatók a Diósgyőri Várban, a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidőközpontban, a színház melletti Antikváriumban és a Fehér Fotó szinvaparki üzletében.

A Miniszter félrelép előadásra a jegy 3900 forint
A többi előadásra: 2200 forint