Várpalotán marad a Pannónia Fesztivál

Mégis Várpalotán rendezik meg a Pannónia Fesztivált idén, mert az önkormányzatnak és a fesztivál szervezõinek sikerült megegyezniük. A település korábban 4 millió forintos bérleti díjat kért a Cseri- parkerdõért, ennek kifizetését a szervezõk nem vállalták.

A polgármester javaslatára visszavonta a várpalotai képviselõtestület korábbi határozatát, így nem kell 4 millió forintos bérleti díjat fizetniük a Cseri- parkerdõért a szervezõknek. Az újabb döntés szerint jövõ évtõl a jegybevételek árának 5 százalékát adják a városnak a szervezõk.

“Mivel a város visszavonta korábbi döntését, ezért úgy gondoltuk, felajánlunk egymillió forintot a település legrászorultabb általános iskolájának”. -mondta a Független Hírügynökségnek a fesztivál fõszervezõje. “Volt már három másik konkrét helyszínünk a fesztivál számára, de nekünk is jó, hogy a már megszokott településen rendezhetjük meg a programot. “- tett hozzá.

A 4 napos, 100 ezer embert vonzó szabadtéri Pannónia Fesztivált évek óta Várpalotán a Cseri- parkerdõben rendezik. A város eddig sem a helyszínért nem kért pénzt, sem pedig a jegybevételekbõl nem részesült.Sporthírek