Városszépítő fórum Miskolcon

Akt.:
Városszépítő fórum Miskolcon
Miskolc – A Miskolci Városszépítő Egyesület lakossági szerdán fórumot szervezett a „Zöld Nyíl”-lal illetve a fakivágásokkal kapcsolatban a Diósgyőri Gimnáziumba. A kivitelezők ígérik: bőségesen pótolják az elvesztett zöldfelületet.

A lakosság részéről visszafogottabb érdeklődés mellett zajló fórumon az MVK Zrt. képviselőin kívül többek között jelen volt Rostás László, városi főépítész és Szőke László, a városfejlesztési osztály vezetője.

A fakivágástól a pincerendeletig

Az Észak-Magyarország hasábjain is többször foglalkoztunk vele: a villamos beruházás következtében nagy mennyiségű, köztük teljesen egészséges fákat vágtak ki. A Miskolci Városszépítő Egyesület lakossági fórumán ezt és több más a beruházást és a város sorsát érintő kérdés hangzott el. A fakivágásokkal, növényzet pótlással kapcsolatban részletes tervet mutatott be Csontos Ágnes, projektmenedzser. Elhangzott a kivágásra ítélt mintegy 150 fa helyébe, a zölfelület pótlására 300-at ültetnek, ezen kívül nagy mennyiségű kisebb-nagyobb cserje hívatott a zöldegyensúlyt biztosítani. A főépítész elmondta mód van rá, hogy az egyes tereken az ott lakók tegyenek javaslatott a fák típusaira, melyet aztán „sajátjukként” gondoznának. A fákon kívül szóba került a villamospálya építés hibáinak kijavítása, sőt az avasi pincéket övező növényzet állapota. Ez utóbbi kapcsán a főépítész elmondta „pincerendelet” előkészítésén dolgoznak, mely a sérelmezett hibákat is orvosolandó rögzíti a pincetulajdonosok jogait és kötelezettségeit.

ÉM-PGY

Zöld Nyíl: Ragaszkodtak a több fa kivágásához

Miskolc – Nem fogadta el a kevesebb fa kivágásával járó terveket a közvetítő szerv.

Zöld Nyíl – Fakivágások: van-e esély leállítani?

Miskolc – Korábban léteztek tervek, amelyek alapján nem kellett volna kivágni 300 fát, csak egy tucatnyit.

Zöld Nyíl – “Nem kellene ilyen sok fát kivágni”

Miskolc – Korábban létezett olyan terv, amely megmentette volna a fák nagy részét.