Városrehabilitáció Alsózsolcán

Alsózsolca – Újabb állomásához érkezett a városrehabilitáció Alsózsolcán. A Borsod megyei településen csaknem 390 milliós európai uniós és állami támogatással közösségi házat építettek, felújították a sportpályát és a városi úthálózat egy részét.

A városrehabilitációs projektek meghatározó részét, több mint 220 millió forintos értékben, a Jánosik és Társai Kft. végezte el. A városi önkormányzat a szociális rehabilitációs elképzelések munkálataiba konzorciumi partnerként bevonta a Magyarországi Metodista Egyházat és a Nők Közéleti Szerepvállalását Segítő Alapítványt is.

A metodista templom bővítésével közösségi házat építettek. A kivitelezés során alapvető követelmény volt, hogy a már korábban megépült templomhoz teljes mértékben illeszkedjen a 430 négyzetméteres új épületszárny. A templom melletti területen egy korszerű játszóteret is kialakítottak a fiatalabb korosztály számára – ismertette Jánosik Lajos, a kivitelező cég tulajdonosa.

A település sportprogramjait és a nagyobb tömegeket megmozgató szabadtéri rendezvényeit felújított sportpályán tarthatják meg a jövőben, amelyen új, 1056 négyzetméter alapterületű többfunkciós játékfelületet alakítottak ki. A nézők számára acél szerkezetű mobil lelátó készült, illetve a sportkomplexum köré járdát és parkolókat is építettek.

A játszó és fitnesz parkot is kialakítottak a sportpálya végében. Öntött gumi burkolattal ellátott 150 méter hosszú, 1,5 méter széles ovális futópálya fogja körbe a sport- és játékszereket, amelyeket fiatalok és felnőttek egyaránt használhatnak.

Az alsózsolcai munkálatok során a városi úthálózat egy részét ugyancsak felújították. Ez a belterületi keskeny utak kiszélesítését, padkák és vízelvezető árkok építését jelentette – mondta Jánosik Lajos.

ÉM