Helyi közélet

2011.11.26. 20:55

DVTK - FTC: Nagy élet lesz a stadion környékén (is)

Csütörtökön délután a diósgyőri stadionnal szemközti lakótelepen és vendéglátóhelyeken jártunk.

Csütörtökön délután a diósgyőri stadionnal szemközti lakótelepen és vendéglátóhelyeken jártunk.„Sajnos már elbontották azt a kis kocsmát, ahol a kilencvenes évek közepén söröztünk, ez a nagy központ épült a helyén” – mutat Péter az óriási szürke épületre, miközben úgy véli, hogy „a megyéből olyan településekről is jönnek a DVTK-nak szurkolni, hogy azt a klubnál el sem tudják képzelni...” – elhisszük, elköszönünk, és továbbmegyünk. Egy pofás kis helyre lépünk be, ahol Attila bá’ méri az alkoholt. 1966 óta van a vendéglátásban, és amikor azt próbáljuk megtudni tőle, hogy mikor nyitnak, és mikor fognak zárni vasárnap, egy ott lévő vendég szól közbe: „Meddig? Kivirágos kivirradtig! Amíg csak bírjuk a győzelmet ünnepelni!” – zeng eléggé határozottan. Aki ide betéved, az szinte első pillantásra észreveszi az oszlopra kirajzszögezett NB I-es sorsolást, ez olyan szent tartozék itt, mint női fodrászatban a legmenőbb divatlap. „Nyolcvanan- százan általában vannak nálunk meccsnapokon, jobbára törzsvendégek” – jelenti ki Attila bá’, aki szerint vasárnap a rövidből, és a forralt borból fog fogyni az átlagosnál több.

Egyszer volt meccsen

A következő italboltba be sem kell menni, hogy kiderüljön, melyik csapat az Isten, ugyanis körülbelül hatvan négyzetméteren térkőből virít a „DVTK 1910”. Ebben a pillanatban csak hárman topognak a pultnál, amely felett régi piros-fehér sál feszül, még a DFC-s időkre emlékeztet. Zöldet nem látni, hiába keressük, maximum sörösüveg viselheti ezen színt. Anett, a kiszolgáló hölgy először kicsit meglepődik, ám ez hamar elmúlik. „Számot nem tudnék mondani, hogy hány vendégünk szokott lenni, amikor a csapat itthon játszik, de az biztos, hogy nagyon sok” – árulja el. „Mi szokott még az poharazáson kívül történni? Énekelnek a szurkolók?” – érdeklődünk. „Hogyne. Amikor rákezdenek, óriási a hangzavar, egyik-másik nótát nagyjából már én is ismerem...” – szól a szemrevaló lány válasza, aki még elárulja: vasárnap nem egyedül lesz munkában, hiszen elkel majd a segítség.

Kezd szürkületbe burkolózni a Bulgárföld. A Stadion utca egyik bérháza elé idősebb pár érkezik, kinyitják a bejárati ajtót, s máris kedvesen nyilatkoznak a földszinten. „Negyvenkét éve élek itt, de csak egyszer voltam focimeccsen, és már azt sem tudom, hogy az mikor volt – ismeri el Laci bácsi. – Ha mérkőzés van, az autóktól szinte teljesen bedugul a környéken a forgalom, de láttam már verekedést, kiabálást, meg a stadionban is olyan ordibálás van... Rendesen beszűrődik...”. Az „olyan” szót Ilonka néni igyekszik tompítani, hogy „annyira nem”, majd visszatérünk párjához egy tippelés erejéig. „A Ferencvárossal a DVTK? Mit akarnak ellenük... El fog vérezni a Diósgyőr...” Elfogadva tisztelettel a jóslást, azért azt kívánjuk gyorsan Laci bácsinak, hogy ne legyen igaza...

ÉM-MI


Csoportokban

Kilencemeletesek is tornyosulnak a négysávos út mellett, és szikáran tekingetnek a stadion felé. A 18

esztendős Szabó Bence éppen ekkor, ottlétünkkor érkezik haza: 

„A nyolcadikon lakunk, és zárt ablak mellett is

hallható a morajlás. Rengeteg jármű szokott állni a parkolóban, vonulnak a szurkolók, és az ultrák kisebb

csapatokban, akik közben énekelnek.” – mondja Bence, aki ritkán látogat a stadionba, a teniszt kedveli.


Miskolc - Mivel a Diósgyőr - Ferencváros NB I-es labdarúgómérkőzés Advent első vasárnapjára esik, ezért a DVTK labdarúgócsapata a szurkolók bevonásával szeretne segíteni - immár a közelgő ünnepet szem előtt tartva - a rászoruló beteg gyerekeken, hogy nekik is legyen ajándékuk a karácsonyfa alatt.

Miskolc - Ezreket tart lázban a vasárnap 18 órakor kezdődő Diósgyőr – Ferencváros első osztályú futball bajnoki.

Détári Lajos harmincegy napig volt a végül sehol nem induló diósgyőri csapat trénere.

Miskolc - Az utóbbi napokban felröppentek olyan hírek Miskolcon, mely szerint Orbán Viktor miniszterelnök Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével közösen tekinti meg Miskolcon vasárnap este a Diósgyőr - Ferencváros NB I-es labdarúgó mérkőzést.

A csütörtöki stadionbejárás után Dudás Hunor, a DVTK ügyvezetője nyilatkozott az Észak-Magyarországnak.

Miskolc - A villamosforgalom pár perces megállítására lehet számítani vasárnap délután Miskolc belvárosában.

Egy azaz egy darab belépőt sikerült megkaparintanunk, amit olvasóink között nyereményjáték címén kisorsolhattunk. Több száz regisztráció érkezett.

A 2011-es év utolsó bajnoki mérkőzésére kerül sor vasárnap a Diósgyőri Stadionban, ahol a dobogóért harcoló DVTK a tabella alsó felében tanyázó Ferencvárost fogadja. Ön szerint mi lesz a mérkőzés végeredménye?

Miskolc - Hamarosan kiderül, hogy milyen programmal, körítéssel készül a rendező klub a vasárnap 18 órakor kezdődő Diósgyőr - Ferencváros labdarúgó mérkőzésre, ám az bizonyos, hogy zenekarokban nem lesz hiány.

A DVTK – FTC OTP Bank Liga NBI-s labdarúgó mérkőzésrére 2011. november 27-én 18:00 órától kerül sor Miskolcon az Andrássy úton lévő DVTK stadionban. Mindkét csapat szurkolótábora nagy várakozással tekint az összecsapásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában