Városnapra készül Felsőzsolcán

Akt.:
Városnapra készül Felsőzsolcán
Városnapra készül Felsőzsolcán - © Fotó: ÉM
Felsőzsolca – 1997. július 1-e nagy nap volt a település életében. Göncz Árpád akkori köztársasági elnök városi címet adományozott a Miskolc melletti – mintegy 6500 lakosú – településnek.

Azóta rendszeresen „Városnappal” ünneplik a nevezetes eseményt: szombaton, július 7-én immár huszonegyedik alkalommal emlékeznek a fontos dátumra.

„Minden évben igyekszünk, hogy méltó módon ünnepeljünk – mondta dr. Tóth Lajos, a város polgármestere. – Ezúttal három kiemelt helyszínen zajlanak majd az események. A Rendezvények Házában ünnepi testületi ülést tartunk, ahol sor kerül kitüntetések, jutalmak átadására, majd ökumenikus istentisztelet zárja a délelőtti programot. Délután színművészek, fiatal zenészek, együttesek lépnek fel, este Singh Viki várja majd a fiatalokat. A sportpályán kora délután lesz lebonyolítva a hagyományos Felsőzsolca – Királyhelmec öregfiúk futballmérkőzés. Természetesen lesz kirakodóvásár, ugrálóvárral, az elmaradhatatlan dodzsemmel, körhintával. A harmadik helyszín a Hősök terén lesz, ahol délelőtt a helyi óvodások és iskolások műsorát láthatják majd, de érdekes lesz a Miskolc Steelers és a Miskolc Steelleaders Sport Egyesület bemutatója is. Délutántól közkedvelt zenekarok szórakoztatják majd az érdeklődőket.”

ÉM