Városimázs Toplista 2008: Debrecen, Esztergom és Balatonfüred a nyertes

Debrecen, Esztergom és Balatonfüred – ezek a városok kommunikáltak legjobban tavaly az Image Factory és az Observer Budapest Médiafigyelő kutatása szerint. A Városimázs Díjat sajtótájékoztatón adták át a városok képviselőinek kedden, Budapesten.

Az Image Factory és az Observer Budapest Médiafigyelő immár második alkalommal elkészült kutatásában a legjobban kommunikáló városokat keresték. A tízezer lakos feletti magyarországi városok – Budapest nélküli – imázs rangsorában a megyei jogú városok között Debrecen, a nagyvárosok között Esztergom, a kisvárosoknál pedig Balatonfüred került az élre – derül ki a Image Factory keddi közleményéből.

A megyei jogú városok rangsorában Debrecent Szeged és Miskolc követi, a lista utolsó helyein Nagykanizsa, Érd és Salgótarján állnak. A nagyvárosok kategóriájában Esztergom után másodikként Gyula, harmadikként Szentendre végzett. Az utolsó pozíciókat Ózd, Hatvan és Gyál szerezték meg. A kisvárosoknál a második helyezett Paks, a harmadik pedig Sárvár lett; a sort Monor, Nagykálló és Tiszaföldvár zárja.

A kutatás során az országos médiában 2007. november 1. és 2008. október 31. között megjelent, az Observer Budapest Médiafigyelő adatbázisában fellelhető sajtóhíreket gyűjtötték és rendszerezték minőség, mennyiség és tudatosság szerint. Ezeken felül hangsúlyos szerepet kapott a települések honlapjainak vizsgálata. Ezen a téren egyébként Pilisvörösvár bizonyult a legjobbnak.