Városi segítség az ózdi kórháznak

Akt.:
Városi segítség az ózdi kórháznak
Városi segítség az ózdi kórháznak - © Fotó: Marosréti Ervin
Ózd – Az ózdi önkormányzat az ultrahang-berendezés fejlesztésével segítette az Almási Balogh Pál Kórház működését.


Saját költségvetéséből, hozzávetőleg ötmillió forintot különített el az ózdi önkormányzat az Almási Balogh Pál Kórház számára. Ebből az összegből az ultrahangkészülékre szerelhető fejegységeket és egyéb berendezéseket vásároltak, ami komoly segítséget jelent az egészségügyi intézmény számára. Emellett egy gyermekszívhang-vizsgálót is beszereztek a gyorsabb és pontosabb diagnosztizálás érdekében.

Janiczak Dávid polgármester még az esztendő elején kezdeményezett találkozót dr. Eszenyi Gézával, az egészségügyi intézmény főigazgatójával. Az egyeztetés során derült ki, hogy az ultrahangvizsgálónál szükséges a fejlesztés, így néhány millió forint is sokat jelenthet a napi munka kapcsán.

– A költségvetésben végesek a lehetőségeink, ám az emberek egészségi állapota a legfontosabb – fogalmazott az átadóünnepségen Janiczak Dávid polgármester. – Éppen ezért gondoltuk úgy, hogy a kórházunknak a lehető legtöbb segítséget kell megadnunk. Nagyon bízom benne, hogy ezzel a beruházással hozzájárulhattunk a gyorsabb és pontosabb diagnózis felállításához, ami a gyógyulás első lépése a betegek esetében. Természetesen a jövőben is szoros kapcsolatot ápolunk majd a kórházzal, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy az intézmény biztonságosan és megfelelő szinten szolgálja ki az ózdi és a környékről érkező betegeket.

Fontos volt

Dr. Eszenyi Géza, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója megjegyezte: az elmúlt időszak nagy beruházásai után a gép- és műszerbeszerzések terén és „orvosfronton” kell előrelépniük, hogy a biztonságos működést folyamatosan fenn tudják tartani. Az önkormányzattól megkapott ultrahang fejegységeket és a gyermekszívhang-vizsgálót rendkívül hasznosnak tartja, hiszen ezzel a diagnózisokat nagyobb megbízhatósággal állíthatják föl az orvosok.

ÉM-ME