Városi diákrádió indul Székesfehérváron

Új közösségi rádió kezdi meg mûködését Székesfehérváron. A város diákjai indítják az adót, Táska Rádió néven. A tagtoborzót csütörtökön rendezték meg, a fenntartó Lánczos Kornél Gimnáziumban.

Április elsejétõl, a 97.5 URH sávon indul az adó. Reggel 6 órától 24 órán át sugároz mûsort. Reggel 8-ig tart az ébresztõ, utána zene, és ismétlések, majd 14 órától újból aktuális mûsorok, kulturális blokk, tudományos diákrovat, iskolai hírek, vitatkozós, beszélgetõs mûsorok lesznek, este 10-ig. Utána hajnalig zenével folyik az úgynevezett pirkadati zóna.

A nonprofit rádiót a Lánczos Kornél Gimnázium tartja fenn. A közremûködõk pénzt nem kapnak egyelõre, de késõbb reklámokból szeretnék fenntartani magukat, és akkor már némi honoráriumot is lehet, hogy fizetnek – mondta a Független Hírügynökségnek Fraller Ildikó, fõszerkesztõ.

Valamennyi székesfehérvári diákra számítanak. A csütörtöki tagtoborzóra 65-en jelentek meg. Velük próbafelvétel készült. A mûsorvezetõknek mikrofonengedélyt kell szerezniük, de riportokat, elõre elkészített mûsorokat bárki csinálhat, ahogy várják a technikai munkában, gépek kezelésében részt vevõket is.Sporthírek