Városi családi sétát tartottak Miskolcon

Egészség séta Miskolcon
Egészség séta Miskolcon
Miskolc – Az egészségmegőrzés jegyében háromnapos rendezvénysorozatot tartanak Miskolcon. Ennek keretében városi családi sétára invitálták mindazokat, akik törődni szeretnének egészségükkel.

Pénteken Miskolcra érkezett az Egészségvonat azzal a küldetéssel, hogy felhívja a figyelmet a hasi elhízás problémájára. A vonat átfogó egészségügyi szűrések mellett helyt ad a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vizuális kommunikáció szakos hallgatóinak Őrizd a szíved fiatalságát! című multimédiás kiállításának is. A háromnapos eseménysorozat keretében szombaton rendezték meg a Városi Családi Sétát Miskolc belvárosában.

Sétával az egészségért

Már az ókorban élő bölcsek is tisztában voltak vele, hogy a szellemi és testi egészség megőrzésének egyik legfontosabb, és egyben legkönnyebben megvalósítható formája a séta. Mivel a kampány a már kialakult betegségek kezelése mellett a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektet, ennek jegyében minden helyszínen, így Miskolcon is várták az érdeklődőket, az egészségükért tenni is hajlandó embereket a városi családi sétára. A megtett kisebb „túra” azt kívánta tudatosítani a résztvevőkben, hogy már napi 5-8 kilométer megtételével jelentős eredmények érhetők el a hasi elhízás elleni küzdelemben, és a rendszeres gyaloglással elkerülhetővé válik a szív és érrendszeri betegségek kialakulása is.

HSz