Város Napja Mezőkövesden – Sokat tettek azért, hogy jó legyen itt élni

Akt.:
Város Napja Mezőkövesden – Sokat tettek azért, hogy jó legyen itt élni
© Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Négy diákot, civileket, pedagógust is díjaztak idén a Város Napján, Mezőkövesden.


A Matyó Fesztiválhét szombati napján ünnepelték a Város Napját Mezőkövesden. Ez alkalomból a testvérvárosok delegációi is megkoszorúzták a településnek először városi rangot adó Mátyás király szobrát a galériánál, majd kitüntetések átadásával egybekötött ünnepi műsort tartottak a Közösségi Házban.

Dr. Fekete Zoltán polgármester beszédében hangsúlyozta, ez az ünnep a kövesdieké, a várost már évszázadok óta építették az elődök, s a most élőknek ugyanezt kell folytatniuk. Az elmúlt években sokat fejlődött a település, s a következő években is beruházások sorát tervezik a városban. Nem csupán az önkormányzat és a vállalkozók, hanem a helyi közösségek is sokat tesznek azért, hogy jó legyen itt élni.

A Város Napján adták át az Év Diákja kitüntetéseket Bollók Botondnak (Bárdos Lajos Tagiskola), Szabó Teklának (Mező Ferenc Tagiskola), Pap Katalin Tündének (Szent István Katolikus általános Iskola) és Gulyás Lilinek (Szent László Gimnázium), akik az elmúlt években kiváló tanulmányi eredményeket értek el, ezen kívül pedig kiemelkedő versenyeredményekkel öregbítették a város hírnevét, s közösségi munkájuk is átlagon felüli volt.

A Mezőkövesd Városért Kitüntetést idén ketten kapták meg. Pótáné Lázár Mária évek óta szervezi a Tour de Mezőkövesdet, az Életmódváltó Hetek programsorozatot, s egyéb, az egészséges életmódot népszerűsítő rendezvényeket. Köszönetét fejezte ki mindazoknak a segítőknek, a városnak, cégeknek, illetve a programokon résztvevőknek, akik tesznek azért, hogy előbb-utóbb elérjék az egyik kitűzött célt, hogy Mezőkövesd és környéke az ország legegészségesebb térsége legyen.

Ugyanezt az elismerést érdemelte ki a Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület. A szervezet vezetője, Köteles János megköszönte a város és a vállalkozók támogatását, valamint a tagok, illetve családjaik munkáját, türelmét. Az egyesületnek jelenleg 31 tagja van, de ők nagyon aktívak, igyekeznek minél jobban, lelkiismeretesebben szolgálni a lakosságot.

Ujvárosi Lászlóné az első díjazott

Első alkalommal adták át a Mezőkövesd Közneveléséért Díjat, amelyet Ujvárosi Lászlóné, a Mezőkövesdi Óvoda és Bölcsőde vezetője vehetett át. Kifejtette, ő csak teszi a dolgát, azt, amit szeret. A díj azoknak a munkáját is elismeri, akik az óvodákban, bölcsődékben nagy hivatástudattal gondoskodnak a gyerekekről.